Közönségszavazás

2023.02.09. 21:24

Ki legyen 2022 férfi sportolója? Itt a lista, szavazzatok!

A fiúk nagyon várják a szavazataitokat! Kattintásra fel, ti döntitek el, ki legyen az év férfi sportolója 2022-ben Komárom-Esztergomban!

K. A.

Forrás: Kemma.hu

Komárom-Esztergom vármegye bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. A 24 Óra és a Kemma.hu az ő teljesítményük elismerésére meghirdeti az Év sportolója 2022 szavazást. A voksolás során Olvasóink négy kategóriában dönthetnek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Íme, a férfi jelöltek.

Év sportolója férfi Farkas Balázs
Farkas Balázs
Forrás: beküldött

Farkas Balázs

A Tatabányai Squashberek SE kiválósága hazánk elsőszámú férfi fallabdázójának számít: tavaly ő nyerte a magyar bajnokságot, vezeti a magyar ranglistát, emellett 2022-ben zsinórban ötödször választották meg az év férfi fallabdázójának hazánkban. Rendszeres és sikeres résztveveője a rangos nemzetközi versenyeknek.

Év sportolója férfi Hidvégi Hunor
Hidvégi Hunor
Fotós: Peter Szalmas / Forrás: MMKSZ

Hidvégi Hunor

A Tatai Hódy SE kajakosa rendkívül eredményes éven van túl, hiszen a belgrádi ifjúsági Európa-bajnokságon K-1 1000 méteren nyert aranyérme (és a K-4-es ezüstje) után a korosztályos szegedi világbajnokságon is két aranyat zsebelhetett be, mégpedig K-1 és K-4 500 méteren. Utóbbi számban testvére, Zalán is a négyes tagja volt.

Év sportolója férfi Nardelotti Zoltán
Nardelotti Zoltán
Forrás: beküldött

Nardelotti Zoltán

A tatabányai Mega Tech SE kiválósága tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Egyesült Arab Emírségekben rendezett amatőr muaythai-világbajnokságon, ahol a második helyet szerezte meg úgy, hogy sérülten vett részt a versenyen. Nardelotti a 75 kg-os kategóriában három győzelem után szoros meccsen veszített a döntőben.

Év sportolója férfi Oláh Levente
Oláh Levente
Forrás: beküldött

Oláh Levente

A Tatabányai SC fiatal ökölvívója tavaly ötödször nyert magyar bajnoki címet karrierje során, a serdülő és a juniotr korosztály után ezúttal az ifjúságiak között bizonyult hazánk legjobbjának. A tehetséges bokszoló nemzetközi szinten is eredményesnek számít, a Brandenburger Openen például második helyezést ért el.

Év sportolója férfi Pekler Zalán
Pekler Zalán
Forrás: NSO

Pekler Zalán

A Komárom VSE (az idei évtől az Erődök Városa Sportlövő Egyesület) légpuskása a hazai mezőny legszűkebb elitjéhez tartozik, 50 méter puska fekvő versenyszámban országos bajnok lett tavaly és a világranglistán is az első helyre ugrott. A kairói világkupa-döntőn a harmadik helyet szerezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában