Tenisz

2023.02.04. 14:03

Győzött a magyar páros, 2-1-re vezetünk!

A Tatabányán zajló Magyarország–Franciaország Davis-kupa mérkőzésen a Marozsán Fábián, Valkusz Máté összeállítású magyar páros legyőzte a franciák duóját, így újra előnybe került a magyar válogatott.

Kun Attila

Fábián Marozsán (balra) és Valkusz Máté szenzációsn játszott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A pénteki 1-1 után bő félházzal kezdődött a játéknap első mérkőzése, a párosok összecsapása. A két kapitány nem változtatott az előzetesen kijelölt összeállításán, nálunk Marozsán Fábián és Valkusz Máté, a franciáknál Nicolas Mahut és Arthur Rinderknech lépett pályára.

Mahut érdekes egyénisége a nemzetközi teniszsportnak: a 41 esztendős klasszis egyéniben sem volt rossz játékos (a 37. helyig jutott a világranglistán), párosban viszont a világ legjobbja is volt (jelenleg az 51.). És ahogy Siklós Erik ceremóniamester megjegyezte róla a szerdai hivatalos sajtótájékoztatón: majdnem annyi idős, mint a mi fiainak együtt (Fábián 23, Máté 24 esztendős)... Szigorúan a ranglista-helyezések alapján nem mi számítottunk esélyesnek: összehasonlításképpen az 51. Mahut mellett Rinderknech a 151., Marozsán a 485., Valkusz pedig az 1519. a párosok ranglistáján. 

Az első két játékot mindkét adogató páros semmire nyerte, aztán a mieink elvették Mahut adogatását. A magyar fiatalok 3:1-es vezetésnél ismét bréklabdához jutottak, de a franciák ekkor még visszaverték a támadást. 3:2 után aztán a kiválóan játszó, elsősorban remekül adogató, de az alapvonalról és a hálónál is magabiztos magyar páros már nem veszített játékot és Valkusz Máté foghatatlan adogatásával megnyerte a játszmát (6:2). 

A második szettben 2:2-ig mindenki hozta az adogatójátékát, majd Rinderknech szervagémjénél két bréklabdához jutott a magyar páros. A maratoni játékot végül a franciák nyerték, akik egy hibás bírói ítélet után (Valkusz Máté pontot érő ütése előtt a visszajátszások szerint nem pattant kétszer a labda a magyar térfélen!) bréklehetőséghez jutottak.

Az eset nem zavarta meg párosunkat, amely megnyerte a játékot, a szurkolókat viszont felpaprikázta, így a hangulat egyre fokozódott a csarnokban. A magyar fiatalok továbbra sem játszottak rosszul, de a franciák is összekapták magukat, így fiainknak 3:4-nél két bréklabdát kellett hárítaniuk.

5:5-nél ismét bréklabdához jutott párosunk, de Mahut két ásszal lezárta a játékot. 6:6 után következett a rövidítés, amelyben felváltva vezettek a párosok. 4:4 után egy hosszú labdmenetet nyert meg a magyar páros Rinderknech adogatása után (ez volt az első minibrék a rövidítésben), majd 5:4-nél Marozsán két szenzációs ütésével megnyertük a játszmát (7:6) és a mérkőzést! A közönség felállva ünnepelte játékosainkat, teljesen megérdemelten! 2:1 ide, bravó fiúk!

Davis-kupa, Világcsoport, selejtező

Magyarország–Franciaország 2-1 a páros után

Marozsán Fábián, Valkusz Máté– Nicolas Mahut, Arthur Rinderknech 6:2, 7:6 (7-4)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában