Diákolimpia

2023.02.04. 21:48

Az ezüstérmek napja volt a szombati Komáromban

Három megyei csapatunk is ezüstérmet érdemelt ki a floorball kispályás diákolimpia országos döntőjének szombati játéknapján. A finálénak az idén Komárom a házigazdája.

K. D.

A februári Diákolimpián Bozsik-iskola II. korcsoportos fiúcsapata a csoportmérkőzések során még legyőzte a miskolci Vörösmarty legénységét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Szombaton a II., illetve a IV. korcsoportosok küzdelmeivel folytatódott a floorball kispályás diákolimpia országos döntője. Megyei csapataink a második játéknapon is kitettek magukért, a tanulók ezúttal ezüstérmekkel örvendeztették meg tanintézeteiket, felkészítőiket, illetve szüleiket.

A II. korcsoportos fiúknál a szőnyi Bozsik József Általános Iskola diákjai végeztek a második helyen, míg a IV. korcsoportos fiúk és a lányok mezőnyében is a komáromi Jókai Mór Gimnázium diákjainak kellett fejet hajtaniuk a döntőben ellenfeleik előtt. De erre mondták sokan: az ezüst is szépen csillog!

A szombati első eredményhirdetésen a díjátadók között volt Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, kétszeres világbajnok öttusázó, a 2000-es sydney-i olimpia ezüstérmese is.

Emlékeztetőül: kilencvenhat csapat vesz részt az idei floorball kispályás diákolimpia országos döntőjében. Az első játéknapon aranyérmet szereztek a komáromi Jókai Mór Gimnázium V. és VI. korcsoportos lánycsapatának tagjai, mellettük a szintén komáromi Kultsár István Technikum és Szakgimnázium legényei ezüstérmet, míg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola fiai bronzérmet érdemeltek ki.

Vasárnap az I. és a III. korcsoporthoz tartozó együttesek ütik a lyukacsos labdát a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda csarnokában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában