Davis-kupa

2023.02.04. 11:12

„Az ellenfelem hibátlanul játszott” - Fucsovics Márton simán kikapott Tatabányán

A Magyarország–Franciaország Davis-kupa mérkőzés második február 3-i egyéni összecsapásán Fucsovics Márton veszített Ugo Humbert ellen. Nyilatkozat.

K. A.

Fucsovics Mártonnak nem ment a játék

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Első számú teniszezőnk., a világranglista 71. helyén álló Fucsovics Márton sajtótájékoztató keretében beszélt a a Humbert (86.) elleni 6:3, 6:2-es vereségről.

– Balkezes, nagyon jól játszott és nagyon jól szervált az egész meccsen. A első szettben volt egy bréklabdám, de onnantól szinte hiba nélkül teniszezett. Hiába ütöttem be az első szervákat, minden ritörn visszajött. A teniszezők életében vannak olyan napok, amikor minden sikerül, ma Ugo Humbert-nek volt ilyen napja. Csakúgy, mint Piros Zsombornak, nekem is sokat segített a hazai közönség. Az volt az egyetlen gondom, hogy az ellenfelem hibátlanul játszott. A szervám volt az, amire tudtam támaszkodni, ha bejöttek az elsők, akkor nagyobb százalékban bejöttek a pontok. De szinte csak extrával vagy nyerő ütésekkel tudtam pontot szerezni, és emiatt nagy volt rajtam a nyomás” – értékelt Fucsovics.  

Elmondta, kedd óta hátsérüléssel bajlódik, ezért kevesebbet is tudott edzeni. Azonban nem szeretné erre fogni a vereséget, s mindent megtesz, hogy a második játéknapra megfelelően regenerálódjon. Arra is kitért, hogy a párharc első meccsén Piros Zsombor fantasztikusan játszott, ellenben Benjamin Bonzi nem. Úgy véli, szombaton a napi forma dönti el, hogy kik hagyják el győztesen a pályát.

– Úgy érzem, hogy nagyon jól játszottam, nem is emlékszem, mikor ment utoljára ilyen jól a tenisz, de sokat dolgoztam érte az utóbbi időben – nyilatkozta a mérkőzést követően Ugo Humbert.

A francia kapitány, Sebastien Grosjean szerint pénteken az agresszívebb teniszt bemutató játékosok nyertek. Grosjean dicsérte Piros Zsombor lábmunkáját, aki többet ment fel a hálóhoz, mint amire számítottak. Összességében azonban nem lepte meg Piros jó játéka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában