Vívás

2023.02.09. 10:36

Aranyat és ezüstöt is hozott Kovács Gergely Bázelből

Egyéniben ezüstérmet, csapatban aranyat nyert Kovács Gergely a bázeli junior férfi párbajtőr világkupán.

Körtvélyfáy Dina

A Kulcsár (balra), Somody, Kovács, Csabai négyes verhetetlen volt

Forrás: Beküldött

Ahogy a hunfencing.hu is írta, a Tatabányai Sport Club frissen igazolt vívója a korábbi szezonban már nyert korosztályában világkupa aranyérmet, mi több, a felnőttek között is szerepelt már többször a főtáblán, de a 2022/23-as idényben még hiányzott a nemzetközi remeklés. Kovács László tanítványa hibátlan csoportkörét követően kétszer győzött „hirtelen halálban”, 14:13-ra a döntő felé vezető úton, ám az éremért és a döntőért simán nyert. A fináléban az olasz Mencarelli bizonyult jobbnak nála (5:15).

A sikeres szereplés csapatban is folytatódott. A Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma összeállítású kvartett valamennyi tagja kimagaslóan teljesített, Lengyelországot, az Egyesült Államokat, Észtországot, majd a fináléban Svájcot iskolázta le a magyar válogatott.

A junior párbajtőröző nők Isztambulban léptek pástra a hétvégén. Salamon Réka immár tatabányai színekben vív, egyéniben a 27. helyen végzett. A csapatversenyen a válogatottal a hetedik helyen zártak. Válogatott edzőjük a tatabányai Partali Csaba.

 

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában