Kézilabda-világbajnokság

2023.01.22. 22:22

Svéd győzelem, magyar továbbjutás a világbajokságon!

Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-vb-n, amivel a magyar válogatottat is magával vitte a legjobb nyolc közé.

Kun Attila

Nagyon kellett! A svédek megverték a portugálokat

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar válogatott vasárnap délután 42-30-ra legyőzte a Zöld-foki Köztársaságot a vb középdöntőjének II. csoportjában, amivel a maga részéről mindent megtett azért, hogy megszerezze a csoport második helyét (a házigazda svédek elsősége már biztos volt az utolsó forduló előtt) és ezzel bejusson a negyeddöntőbe. Ehhez azonban az is kellett, hogy Svédország a csoport zárómeccsén legyőzze Portugáliát, utóbbi pontszerzése esetén ugyanis a portugálok jutottak volna tovább. A svédek azonban kisegítettek minket, a 40. percig szorosan alakuló találkozó végén fokozatosan őrölték fel a dél-európai csapatot és 32-30-as győzelemmel minket is a legjobb nyolc közé juttattak. A csoportot Svédország nyerte 10 ponttal, Magyarország és Izland egyaránt 6-ot gyűjtött, de miután az egymás elleni mérkőzést mi nyertük 30-28-ra, a második helyen végeztünk. A magyar csapat a negyeddöntőben szerdán lép pályára, az ellenfél Dánia vagy Egyiptom lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában