Téli EYOF

2023.01.25. 17:49

Kollár-Keszler Andrea abszolút elégedett Haltrich Luca teljesítményével

A magyar short trackesek remekül szerepeltek az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban zajló Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), soraikban a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület versenyzőjével, Haltrich Lucával.

Kun Attila

A magyar csapat (jobbról a második a tatabányai Haltrich Luca) kiválóan szerepelt

Forrás: MOB-Média

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar küldöttség rövidpályás gyorskorcsolyában induló négy tagja szenzációs teljesítményt nyújtott az EYOF-on. Ebben a sportágban hét versenyszámot rendeztek (500, 1000 és 1500 méteres lány és fiú, valamint 2000 méteres vegyesváltó), amiből a magyar csapat tagjai ötöt nyertek meg egy-egy ezüst-és bronzérem mellett.

A fesztivál nyitónapján rendezett 1500 méteres versenyeken a fiúknál Major Dominik győzött (Jancsó Zalánt a középdöntőben kizárták), míg a lányoknál Szigeti Dóra harmadik, Haltrich Luca negyedik lett. A tatabányai versenyző másnap megnyerte az 500 méteres versenyt, Szigeti Dóra ugyanitt második lett, míg a fiúknál Jancsó Zalán az ötödik helyen végzett, Major Dominik viszont az elődöntőben elcsúszott.

A versenyszám keddi zárónapján, 1000 méteren Major Dominik megszerezte második aranyérmét, Jancsó Zalánt azonban a negyeddöntőben kizárták. A lányoknál Szigeti Dóra is megszerezte első győzelmét, míg Haltrich Luca összeakadt lengyel riválisával, elesett, és végül az ötödik helyen zárt.

A zárószámban, a 2000 méteres vegyesváltóban a Haltrich, Szigeti, Jancsó, Major összetételű magyar váltó hatalmas fölénnyel nyert, így a többieket követően Jancsó Zalán is aranyéremmel zárta az EYOF-ot. Haltrich Luca zárónapon nyújtott teljesítményéről edzőjét, Kollár-Keszler Andreát kérdeztük.

– Az 1000 méteres számban balszerencséje volt Lucának, 400 méterrel a vége előtt lengyel riválisa rálépett a pengéjére, ezért elesett. Addig remekül versenyzett, jól mozgott, odaérhetett volna a dobogóra, de akár az első helyre is. A váltó nagy fölénnyel nyert, már 10 körrel a vége előtt látszott, hogy ha nem hibáznak, nem lehet legyőzni őket. A második helyen végző lengyeleket tekintettem a legnagyobb riválisuknak, de nekik sem volt reális esélyük a magyar váltó ellen – nyilatkozta lapunknak a korábbi Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes és háromszoros olimpikon, aki azt is elmondta, hogy előzetesen egy érmet remélt tanítványától, így abszolút elégedett a teljesítményével.  

Ahogy a magyar csapat szereplése is minden igényt kielégítő volt: a lehetséges hét aranyból ötöt megszerezve toronymagasan végeztek a sportági éremtáblázat élén, emellett az összes, szám szerint 21 éremből hetet hoztak haza úgy, hogy a hét versenyszámból hatban nyertek medáliát. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Szigeti Dóra egyéniben mindegyik éremből nyert egyet, Major Dominik két, Haltrich Luca pedig egy aranyat nyert a váltóban megszerzett győzelmet megelőzően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában