Kézilabda-világbajnokság

2023.01.15. 15:21

Szenzációs kézilabda-siker: a tatabányai vezetőedző szerint Ancsin még ennél is jobb lehet

A magyar válogatott Izland elleni győzelméből a MOL Tatabánya KC játékosai is kitűnő teljesítménnyel vették ki a részüket. Tombor Csaba, a tatabányai csapat vezetőedzője értékelte a szombat esti mérkőzést.

Kun Attila

Joggal örülhettek a magyar válogatott játékosai Izland legyőzését követően

Forrás: MTI

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros teljesítményt nyújtva, hatgólos hátrányból fordítva végül 30-28-ra legyőzte Izlandot a lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságon. A mérkőzéssel kapcsolatban ismét megszólaltattuk vb-szakértőnket, a MOL Tatabánya KC vezetőedzőjét, Tombor Csabát. 

– Roppant boldog vagyok és nagyon büszke vagyok a válogatottra. Egy ekkora hátrányból történő fordítás nem jellemző a magyar csapatokra, ez most erőt kell, hogy adjon a fiúknak. Egy világbajnokságot nem lehet 8-9 játékossal végigcsinálni, rotálni kell a csapatot. Ezt Chema Rodríguez kapitány szépen megoldotta, míg nekünk jól sikerült a frissítés, addig az izlandiak elfáradtak  a találkozó végére  – nyilatkozta Tombor Csaba, aki kitért a következő, Portugália elleni mérkőzésre is.

– A portugál válogatott ellen is nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen ők nagyjából azonos szintet képviselnek az izlandiakkal. Kombinatívabbnak tartom őket náluk, bár kapusposzton talán gyengébbek. A továbbjutásunk már biztos, most már az a fontos, hogy minél több pontot vigyünk magunkkal a középdöntőbe és mindig csak a következő feladatra koncentráljunk – mondta a Tatabánya a vezetőedzője, aki kitért játékosai teljesítményére is. 

– Székely Marci rajta volt a lövéseken, de Ancsin Gabi és Pedro is kiválóan teljesített (előbbi hat, utóbbi négy gólt lőtt - a szerk.). Gabi még ennél is kiemelkedőbb játékra lehet lépes, ha redukálja a technikai hibáit – értékelt a Tatabánya vezetőedzője. Válogatottunk legközelebb kedden, 20.30-tól Portugália ellen lép pályára a csoportkör zárófordulójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában