Kiváló eredmények

2022.12.29. 17:45

Sikeres évet zárt a Tatabányai SC

Több megközelítésből is kiemelkedő évet zárt a Tatabányai Sport Club, és hasonlóra számít 2023-ban is. Erről beszélgettünk Sámuel Botonddal, a TSC ügyvezető elnökével.

Mórocz Károly

Sámuel Botond

Forrás: Beküldött

A sportklubhoz tartozók száma látványosan emelkedett a koronavírus-járvány időszakához képest. Sőt, az év második felére a 2019-es 1000-1100 helyett most már közelít az 1200-hoz. 

– Egy új, ígéretes szakosztállyal bővültünk, így már tizenöt közül lehet választani a sportolásra vágyóknak – mondja Sámuel Botond. – A dzsúdósok júliusban kezdtek, Kunyik Zsolt vezetésével negyvenen ismerkednek a sportággal. Az edzéseiket a multifunkcionális csarnokban tarthatják, ahogyan a vívók is, akiket Plásztán Attila irányít. Sikerekben bővelkedett az idei év, most csak a legjelentősebbeket emelem ki. Míg tavaly csak tizennégy válogatott kerettagunk volt, 2022-ben már harmincegy. A 15 éves Rózsahegyi Bori az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon aranyérmet szerzett, és korosztályában világelsőként zárta az évet. A szintén távolugró Lesti Diana a svédországi Karlstad városában a felnőttek között a Continental Tour Bronze sorozatában végzett az élen. Molnár Janka 400 méteres gátfutásban ért el kiváló eredményeket. Oláh Levente ökölvívásban tavaly a Tbilisziben rendezett junior-Európa-bajnokságon lett aranyérmes. A párbajtőröző Büki Lili tagja volt a női válogatottnak, a kanadai Vancouverben rendezett világkupaversenyen szereztek ötödik helyet. 

És ha már a legjobbakat említi, szóba hozza az úgynevezett Elit Programot is. Ez annyit jelent, hogy 20-25 kiválasztott fiatal számára – akik egyéni olimpiai sportágakban szerepelnek – minden feltételt biztosítanak edzőtáboroktól a pszichológuson át a rehabilitációig, hogy csak a sportra koncentráljanak. 

Új szervezet jött létre

Teljes körű átalakulás történt a Tatabányai SC szervezetében a nyáron, mondta Sámuel Botond. 
– Három, egyformán fontos, egymással szorosan együttműködő terület alakult ki. Az általános helyettesem az operatív igazgató, Hardiné Szabó Anita lett. A szervezési és versenyigazgató Ormos Mariann. A sportszakmai igazgató Salamon Zoltán, az atlétikai szakosztály egykori vezetője – foglalta össze a változásokat Sámuel Botond, majd így folytatta: – Az is lényeges újdonság, hogy júliustól a Tatabányai Sport Club átvette 15 évre a létesítményei üzemeltetését az Agora Nonprofit Kft.-től. A városi önkormányzat döntött így, örülök neki, egyetértek vele. A vezetésben itt nincs változás, a rutinos, sok tapasztalattal rendelkező Nagy László és Szlapák Éva „átigazolt” hozzánk, de úgy is fogalmazhatnék, hogy maradtak. Ez plusz 20 munkavállalót jelent. A TSC-nél most hatva­nan dolgoznak főállásban, 80-90-en pedig megbízással. A szakosztályok erősödése miatt több gyúróra, masszőrre, pályamunkásra volt szükségünk. 

– Ehhez is adottak a források – teszi hozzá az ügyvezető elnök. – Első helyen a kiemelt kormányzati támogatást említem, amit azért kapunk, mert az ország vidéki egyesületei közül bekerültünk a legjobb öt közé. Tatabánya város, valamint a sportági szakszövetségek is segítenek. Nem utolsósorban a „negyedik láb” a bevételekben az ingatlanok bérbe adása – például a sportcsarnokunkban rendezett koncertekre gondolok –, a tagdíjak és a szponzorok támogatása. 

Biztos alapokról vágnak neki a következő évnek. Magyarország lesz a házigazdája az atlétikai világbajnokságnak. Jelenleg 4-5 tatabányai tagja a bővített keretnek, remélhetően ketten vagy hárman ott lehetnek a világ egyik legjelentősebb sporteseményén. – Lesti Diától várok nagy (ki)ugrást, szerintem van esélye pontszerző helyen végezni – latolgatja az esélyeket Sámuel Botond. – Természetesen célunk az is, hogy hazánk legjobb öt vidéki egyesülete között maradjunk. Távolabbra tekintve bízom abban, hogy a 2024-es olimpiára utazik Párizsba a Tatabányai Sport Club néhány sportolója. Abban pedig biztos vagyok, hogy 2028-ban Los Angelesben szép eredményeket érnek majd el többen is. 

 

Címkék#tsc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában