Segítségnyújtás

2022.12.01. 12:33

Nincsenek szavak: a TRSE közössége csodát tett a koraszülött Zolikáért

Elképesztő, amit a tatabányai röplabdások a Zolikának szervezett gyűjtésen elértek. A TRSE–Vasas Óbuda meccs után a kisfiúnak több mint 1 millió forintot adhattak át.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabányai Röplabda Sport Egyesület

Ahogy arról beszámoltunk, a Tatabányai Röplabda Sport Egyesület egy nemes kezdeményezés élére állt: egy ötéves kisfiú, Zolika spanyolországi gyógykezelésére szerveztek gyűjtést, amelynek során 1 millió 157 ezer 885 forint jött össze. Zolika koraszülött volt, élete harmadik napján agyvérzést kapott és agyi bénulást szenvedett. A röplabdások segítségével a műtét mellett a kisfiú intenzív terápiájára is összegyűlt a szükséges összeg.

A röplabdacsapat közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy arra, ami történt a legmerészebb álmaikban sem gondoltak. Mint írták, Zolika néhány hete toppant be az életünkbe, és percek alatt mindannyiuk szívébe belopta magát. Külföldi operáció várt és vár a kisfiúra, sok pénzért, amelynek jó része akkor még még hiányzott. Egy percig sem gondolkodott a csapat, belevágtak. Nagyjából az ismeretlenbe. De tudták, hogy meg akarják csinálni, segíteni akarnak.

„Ötleteltünk, kitaláltunk, Ti is ötleteltetek Velünk, Ti is kitaláltátok és egyre többen voltunk ebben a „mi kis világunkban”, ahol elképzeltük, hogy összegyűjtjük a hiányzó százezreket és néhány hónap múlva meghívjuk majd Zolikát labdaszedőnek, aki kacagva szalad majd, hogy visszadobja a lányoknak a labdát.”

A november  29-i TRSE–Vasas Óbuda mérkőzésen egy cseppet sem az eredmény volt fontos, az élmény, a boldogság annál inkább. A TRSE fiataljai és rutinos játékosai mosolyogva küzdöttek a Magyar Bajnok csapattal, és boldogok voltak egy-egy ponttól, szép mentéstől vagy szuper pontos nyitástól. Élvezték a játékot.

A két csapat szurkolói pedig együtt skandálták teli torokból a meccs után: Zo-li-ka! Zo-li-ka! Hiszen a csarnokban és az online közvetítést nézve is mindenki ennek a kisfiúnak drukkolt és érte szorít majd a műtét napjaiban is.

„Ott voltak Velünk sérült játékosaink is, ott voltatok Ti, szurkolók, akik kérdés nélkül vásároltatok támogatói jegyet, ott voltak a licit nyertesek, akik fülig érő szájjal vették át kincseiket.”

Mint a posztban is fogalmaztak, mikor Zolika édesanyja azt mondta, hogy így már lett pénzük intenzív terápiára is, a klub legszívesebben a világa kiáltotta volna, hogy hallja meg mindenki: ez a sport, a röplabda és a TRSE ereje!

A tatabányai csapat nehezebb ellenfelet nem is kaphatott volna a Magyar Kupában, hiszen hazánk legjobb csapatával, az előző szezonban a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerő, az élvonalbeli bajnokságot a jelenlegi szezonban is hibátlan teljesítménnyel vezető Vasas Óbudával került össze. Szabados István csapatának nem volt esélye a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában is remeklő fővárosiak ellen, de a fiatal tatabányai játékosoknak minden bizonnyal óriási élményt jelenthetett egy ilyen klassziscsapat elleni összecsapás. A TRSE ezzel a vereséggel búcsúzott a sorozattól. 

Ami az NB II. Nyugati csoportját illeti, a TRSE előbb 3-0-s (20, 20, 23) vereséget szenvedett a listavezető, az összes eddigi mérkőzést megnyerő Kispest vendégeként, majd ugyancsak 3-0-ra (11, 15, 16) győztek hazai pályán a ZTE ellen. A Tatabánya 7-2-es mérleggel a harmadik helyen áll a tabellán. A TRSE legközelebb vasárnap, 18 órától lép pályára, mégpedig Budapesten, a hatodik helyen álló Emericus SE vendégeként.  

Röplabda, Magyar Kupa, női, nyolcaddöntő 
Tatabányai RSE–Vasas Óbuda 0-3 (-14, -8, -8) 
Tatabánya, vezette: Vigh A., Halász T. 
TRSE: Sinai, Kocsis, Csutorás, Horváth, Nagy, Rácz. Csere: Kárpáti, Torma, Csordás, Anderla, Velő, Kovács (liberó), Szabó (liberó). Vezetőedző: Szabados István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában