Asztalitenisz

2022.12.24. 16:39

A dági asztaliteniszező Szikora testvérek, pontot szereztek a listavezető ellen

Sportági kuriózumot láthattak a nézők Dágon.

Kun Attila

A Szikorák: Kristóf (balról), Márton, Ágoston, Bence

Forrás: Dág KSE

Utolsó idei NB III.-as bajnoki mérkőzésén nehéz feladat várt a Dág KSE csapatára, hiszen a listavezető, szezonbeli összes mérkőzését megnyerő Beloiannisz együttesét látta vendégül és ért el bravúros, 9-9-es döntetlent. 

Egy kis „meglepetéssel” készült a dági együttes a szurkolóinak és az ellenfélnek erre a mérkőzésre, ugyanis eddig még egyszer sem állt fel az a kezdő négyes a szezon folyamán, amely bravúrra készült a bajnokesélyes ellen. Hogy mi volt ez a meglepetés? Az, ami a magyar asztalitenisz-sport történetében még nem (vagy legalábbis nagyon ritkán) fordult elő: a dági csapatot négy testvér alkotta. 

Szikora Ágoston, Szikora Bence, Szikora Kristóf és Szikora Márton Leányváron, Dósa Mihály vezetésével ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a helyi megyei csapatba beépülve szépen lassan elkezdték nyeregetni a mérkőzéseket, a különböző kupákat és a megye II.-es bajnokságot. 

Később jöttek is a „kérők”, így a fiúk elindultak, és más csapatokban (NB-s szinten Esztergomban és Tatán, a megyei első osztályban Dágon) is szerencsét próbáltak. Erre a szezonra aztán mind a négyen Dágra, az NB III.-as és a megyei első osztályban szereplő csapathoz igazoltak. 

Mivel a feljátszások miatt hamar „kipontozódtak” a megyéből, ebben a szezonban már csak az NB III.-as csapatban szerepelhetnek. Így adta magát a lehetőség, hogy a négy testvér az utolsó bajnoki fordulóban együtt alkosson egy csapatot. 

A mérkőzésre szép számú néző is érkezett, többek között a barátok, csapattársak, rokonok, régi játékostársak köréből. A fiúk mindent elkövettek, hogy emlékezetes legyen ez a „négyes fogat”.

 A nagy meglepetést, a győzelmet nem, de a kisebbet, a döntetlent sikerült összehozniuk, mégpedig úgy, hogy a párosokkal együtt mindegyikük nyert legalább két mérkőzést. A Szikora testvérek (akik lánytestvérükkel együtt egyébként összesen öten vannak) egymásért és az egyesületért is küzdve érték el ezt a nagyszerű eredményt, a Dág ezzel ráadásul biztosította helyét a középmezőnyben a közép-dunántúli csoportban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában