Karate

2022.11.10. 07:00

Tatai roninok küzdöttek a szófiai Európa-bajnokságon

A szófiai Európa-bajnokságon jártak a roninok.

Kun Attila

Holy Bálint (balra) és Andrikó Balázs is helyt állt Szófiában

Forrás: Ronin Kyokushin Karate

A KSE Tarján tatai klubja, a Ronin Kyokushin Karate két versenyzője vett részt a hétvégi korosztályos szófiai Európa-bajnokságon, mégpedig full kontakt testpajzsos küzdelmekben. A viadalon 22 ország több, mint 500 versenyzője indult.

Az 55 kilogrammban versenyző Andrikó Balázs hozta korábbi formáját, agresszív, támadó bunyóval menetelt előre, litván ellenfele magasságbeli fölénye sem zavarta. Az elődöntőbe kerülésért vívott mérkőzésen azonban hosszas gondolkodás után két szabálytalan technikát is wazarinak ítéltek a bírók egy hazai versenyző javára, ezzel pedig Balázs kiesett és az ötödik helyezéssel kellett beérnie. Azonban ezzel az eredménnyel is értékes pontokat szerzett az 57 versenyzőből álló magyar csapatnak.

A +75 kilogrammban versenyző Holy Bálint a lehető legrosszabb sorsolást kapta, hiszen egy nagyon erős, fekete öves ukrán sportolóval került szembe. Bálint veszített, így a vártnál előbb búcsúzott a további küzdelmektől és a kilencedik helyen végzett. Némi szépségtapasz, hogy ellenfele lett a későbbi győztes, aki "átgázolt" a teljes mezőnyön. Mindkét roninos versenyző 18-as tábláról kezdte meg a küzdelmeket. Felkészítő edző: Sensei Melicher Béla 3. dan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában