Vancouver

2022.11.22. 12:39

Tatabánya és Tata vívófenoménjai, Büki Lili és Kun Anna is utaznak a világkupára

A tatabányai vívó, Büki Lili is bekerült a Vancouverbe utazó keretbe, ahol decemberben rendeznek világkupát – írta Facebook oldalán a Tatabányai Sport Club.

K. D.

Büki Lili és Plásztán Attila edzésen

Forrás: Tatabányai SC Facebook-oldala

Néhány napig kérdéses volt, hogyan áll össze a magyar női párbajtőrvívó csapat. Somfai Péter, a nő párbajtőr válogatott vezetőedzője jelölte ki a résztvevőket, a tatai Kun Annát, Muhari Eszter és a még junior korú Wimmer Dorinát.

– Nagy elismerés ez nekünk! – mondta Plásztán Attila, Lili és a Tatabányai SC mestere. – Büki Lili és Gnám Tamara is hatalmasat ment legutóbb, a másfél héttel ezelőtti tallinni világkupán. Az a fránya egy-egy tus, ami hiányzott nekik, sajnos sokba került. Ugyanis, ha megvan a 64-es főtábla, Lili és Tami a harmadik és negyedik helyen állhatna a hazai ranglistán, és szinte nem is lenne kérdés a csapatba kerülés. De mivel nem sikerült a Tallinnban a főtáblára lépniük, így a lányok hátrébb sorolódtak, igaz, alig néhány pont a különbség a második és a nyolcadik helyezettek között.

A tatai Kun Anna egyébként csaknem kétezer pont előnnyel vezeti a ranglistát és a világranglistán is a negyedik helyen áll. Büki Lili a Tallinnban nyújtott csapatbeli teljesítményével győzte meg a szakágvezetőt, hogy ott van a helye a csapatban. Decemberben több megmérettetés vár megyei vívóinkra, hiszen a hónap közepén az országos bajnokságot is megrendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában