Súlyemelés

2022.11.23. 08:00

Országos súlyemelő bajnokság lesz a hétvégén Tatabányán

A Tatabányai SC rendezi a felnőtt súlyemelő ob-t.

Kun Attila

Hosszú idő után újra a Tatabányai Sport Club rendezheti a súlyemelők országos bajnokságát. A TSC tavaly hetvenedik születésnapját ünneplő szakosztálya idén márciusában a masters ob-t rendezhette meg, míg november 26-27-én a felnőtt országos bajnokság versenyzőit fogadhatja a legendás tatabányai súlyemelőről, Földi Imréről elnevezett sportcsarnokban.

– Nagy megtiszteltetés, hogy idén ismét a Tatabányai SC rendezheti a felnőtt súlyemelő országos bajnokságot. Az elmúlt években többször is Tatabánya adhatott otthont a rendezvénynek. Tatabánya mindig híresen jó hangulatú és eredményes versenyeket rendezett, reméljünk most sem lesz másképp – mondta el Visegrádi József, a súlyemelő-szakosztály elnöke, aki hozzátette: 

– Korábban számos kiemelkedő versenyzőnk indulhatott el a versenyeken. Éppen negyed százada, 1997-ben Stark Tibor felnőtt Európa-bajnokként, Nagy Ákos junior világbajnokként szerepelhetett az ob-n.

A TSC öt versenyzővel, négy női (Banyó Gabriella, Harcsa Johanna Dorka, Mészáros Zsófia, Rádi Mariann) és egy férfi súlyemelővel (Stavarsz Ádám) vesz részt az eseményen, többüknek esélye van a győzelemre is.Az ob-n 20 súlycsoportban csaknem száz versenyző vesz majd részt. A versenyek szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődnek.

Szombaton a második versenyt követően, várhatóan 14:30-kor a Földi Imre Sportcsarnok előterében levő márványtáblánál a szakosztály egykori, rendkívüli sikereket elért sportolóira emlékeznek egykori sportbarátok és helyezik el a megemlékezés koszorúját. A rendezvényre a belépés díjtalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában