Magyar Kupa

2022.11.28. 16:40

Kun Anna verhetetlen maradt hazai pályán

Továbbra is verhetetlen hazai pályán Kun Anna, aki a versenyt végig dominálva nyerte meg a párbajtőr Magyar Kupa hétvégi fordulóját.

K. D:

Forrás: Beküldött

A tatai vívó a csoportkör utáni legjobb index-szel rendelkezve, gyakorlatilag sima győzelmekkel utasította ismét maga mögé a teljes hazai élmezőnyt – írta meg a hunfencing.hu. Pontosabban a csaknem teljeset, Muhari Eszter ugyanis ezúttal nem utazott haza amerikai egyeteméről az eseményre.

Kun Anna, Plásztán Attila tanítványa ezúttal is bizonyította, hogy a világ közvetlen élmezőnyébe tartozik. Mögötte Borsody Emma nyerte az ezüstérmet, míg a két harmadik Dékány Kinga és Nagy Kinga lett.

Két tatabányai versenyző is szépen szerepelt, mégis csalódottak voltak a verseny után. Büki Lili mestere szerint nagyon szépen vívott, a négy közé jutásért azonban megismétlődött a tallinni eset. 14-12-re vezetett, de sajnos az ellenfél jobban koncentrált, így Lili a hetedik lett.

Gnám Tamara tizenkettedik lett, ráadásul kisebb sérülést is szenvedett, amikor az ellenfele véletlenül a medencecsontját szúrta meg – derült ki a Tatabányai Sport Club Facebook-oldaláról.

– Tamit percekig ápolni kellett, nem is engedtem volna vissza a pástra, de ő visszament és a nyolc közé jutásért vívott meccs után kiesett, pedig addig szépen haladt a versenyen – mondta edzője, Plásztán Attila. – Tami és Lili szomorú volt a verseny után, ami érthető, de dolgozunk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában