Cselgáncs

2022.11.29. 10:24

Kitüntették Csernoviczki Évát

A közelmúltban Győrben rendezték az év utolsó ifjúsági Európa-kupa-versenyét, amely nemcsak az Ippon versenyzőinek, de Csernoviczki Évának is emlékezetes marad.

K. A.

Csernoviczki Éva és édesapja, Csaba a győri viadalon

Forrás: Beküldött

Az Ippon Judo Tatabánya SE két versenyzővel képviseltette magát, Krüpl Georgina 63, Stopp Patrik pedig 66 kilogrammban indult. Mindkettőjük számára a tapasztalatszerzés volt a cél, hiszen mindketten elsőéves ifjúságiak. Patrik végül az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. A megnyitóünnepség alkalmával Csernoviczki Éva, az Ippon Judo Tatabánya SE utánpótlásedzője, egyben a magyar dzsúdósport egyik legeredményesebb versenyzője dr. Tóth Lászlótól, a magyar és az európai sportági szövetség elnökétől, valamint dr. Dézsi Csaba Andrástól, Győr polgármesterétől vehette át a „Magyar Judoért” arany fokozatot. 

– Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj. Külön öröm, hogy Győrben vehettem át, hiszen 2002-ben itt nyertem az első Európa-bajnoki érmem az ifjúsági Európa-bajnokságon, amely elindította 20 éven át tartó válogatott- és nemzetközi karrieremet – nyilatkozta Csernoviczki Éva, Magyarország eddigi egyetlen olimpiai érmes női cselgáncsozója. 

A napokban egyébként 27-en tettek sikeres övvizsgát az Ippon Judo Tatabánya SE dzsúdósai közül. Negyedik kyura, azaz narancssárga övre Gál Albert mutatott be gyönyörű gyakorlatot, ötödik kyura (citromsárga öv) 24-en, hatodik kyura pedig ketten tettek sikeres vizsgát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában