Foci

2022.11.18. 18:53

Egyetlen pontvesztését okozó Dad ellen játszik a Bana a megye III. zárásán

A harmadosztály utolsó idei körében sok szoros rangadó is vár ránk, a Szákszend felkerülhet a dobogóra.

Herczeg István

Fotó: Novotni Ákos

A hétvégén a harmadosztály felemásan lesz, hiszen csak a déli csoportban rendeznek fordulót, az északi már pihenőre vonult. Itt szombaton kezdődik a forduló, méghozzá a Császár-Ete II.-Szákszend rangadóval. A hazaiak a harmadik, a vendégek a negyedik helyen tanyáznak, és mindössze egy pont a különbség. Mivel ez az utolsó forduló az évben, ezért amelyik csapat győzni tud, az biztosan a dobogón tölti a téli szünetet, de a második hely sem elérhetetlen. 

Ehhez a Csém veresége kellene hazai pályán a Tárkány ellen, amire a tabella alapján mondjuk nem sok esély van, hiszen amíg a hazaiak 26, addig a vendégek 10 pontot gyűjtöttek eddig, így a Csém bebiztosíthatja a második pozíciót. A listavezető Bana már most 11 pontos előnyben van a második előtt, de nem tűnik egyszerű feladatnak a hétvégi, hiszen azt a Dadot fogadják, amely eddig egyedüliként pontot szerzett a csapat ellen. 

Az őszi 2-2 mellett a Bana minden meccsét megnyerte, így fűtheti a revans vágya a hazaiakat. A Réde 7, a Bársonyos pedig kereken háromszor annyi pontot gyűjtött eddig, így az egymás elleni meccsükön a vendégek tűnnek esélyesnek. A Várgesztes idegenben búcsúzik a 2022-s évtől, ugyanis Bokodra utaznak. Itt a hazaiak nyolc ponttal gyűjtöttek többet. Kiesési derbinek lehetne nevezni az Oroszlány-Bakonyszombathely mérkőzést, ha nem a legalsó ligáról beszélnénk, de az biztos, hogy az utolsó előtti fogadja a sereghajtót. A hazaiak 7, a vendégek 3 pontot szereztek eddig, így most jó esély mutatkozik mindkét gárdának a javításra. Ősszel az Oroszlány 5-2-re győzni tudott.

Eurotrade Solar Megyei III. osztály, Dél, 14. forduló
November 19, szombat, 13:30
Császár-Ete II.-Szákszendi SE.
November 20, vasárnap, 13:30
Bokod FCE-Gesztesi SE, Réde KSE-Bársonyos SK, Banai KSK-Dad SE, Csémi SE-Tárkány KSE, Oroszlányi SZE-Bakonyszombathely KSE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában