Pecások

2022.11.02. 14:50

Az esztergomi rendőrök zsebelték be a győzelmet a horgászversenyen

Tíz kiló feletti, szinte csak dévérkeszegekből álló fogással az esztergomi rendőrkapitányság párosa, Dajnoki Sándor és Horavecz Zsolt lett az első a megyei rendőrök horgászversenyén, amelyet a kecskédi horgászegyesület kezelésében lévő tavon rendeztek a közelmúltban.

Sz.D.K.

A verseny résztvevői Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitánnyal

Forrás: Beküldött

A Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége által szervezett versenyre a megye szinte minden kapitányságáról érkeztek két fős csapatok, az összesen 24 horgászt igazi vénasszonyok nyara fogadta és a halak étvágyára sem lehetett panasz. 

A legnagyobb halért járó kupát Kincses Krisztián vehette át, zsákmánya egy 2,6 kilós ponty volt. A dobogós helyekhez viszont jó taktikát kellett választani, dévérkeszeg és törpeharcsa bőven akadt horogra, ezért hiába húzott ki valaki egy-egy méretes pontyot, nem győzhetett az ellenfelek nagy számú, apróbb halaival szemben.

Az első helyen az esztergomi rendőrkapitányság párosa, Dajnoki Sándor és Horavecz Zsolt végzett, a második helyén a megyei kapitányság csapata, Lázók Sándor és Porloláb Norbert, míg a harmadik helyet szintén esztergomiak szerezték meg: Párvai Attila és Fehér András, negyedik helyen pedig egy oroszlányi páros, Schmölcz Tamás-Mazurák Péter végzett.

Az eredményhirdetésen Farkas Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a KEMHESZ elnöke adta át. A dandártábornok elmondta, a horgászokkal való együttműködésben a rendőrség kiemelten épít az állomány azon tagjaira, akik társadalmi halőrként is tevékenykednek és belülről ismerik a horgásztársadalmat, ilyen különleges elhivatottságú személyek minden városi kapitányságon megtalálhatók.

Zoltai Dániel kiemelte, a szövetség együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel, a halőrökkel közös őrjáratokat szerveznek annak érdekében, hogy ne csorbuljanak az előírásokat betartó horgászok fogási esélyei. A megmérettetés jó alkalom volt, hogy az egyenruhások megismerkedjenek a horgászok mindennapjaival és megismerjék egymást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában