Bajnokság

2022.10.07. 18:59

Több tucat gól született az esztergomi Ovifocin

Kétszáz óvodás találkozott október 7-én az esztergomi Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában, hogy részt vegyenek az intézmény által szervezett Ovifoci bajnokságon. A négyfős csapatok nyolcperces meccseken mérték össze futballtudásukat, a meglepetés a végén jött, amikor mindenki aranyérmet kapott.

Pöltl Zoltán

Esztergom tíz óvodájának futballistái mérkőztek meg az Ovifoci bajnokságon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Tiszttartó Márk iskolaigazgató köszöntötte az Ovifoci bajnokság csapatait, Esztergom tíz óvodájának futballistáit, illetve a rendezvény együttműködő partnereit, köztük az Esztergom FC-t, annak vezetőjét, Sóron Tibor elnököt és Fülöp Lajos technikai igazgatót. 

Az intézményvezető azt is hozzátette, hogy annyira komolyan veszik ezt az óvodák közötti bajnokságot, hogy annak lebonyolításában, a játékvezetői pozícióban profi szakemberek, az Esztergom FC edzői működnek közre. 

A második Ovifoci bajnokságon minden csapat aranyérmes lett
A második Ovifoci bajnokságon minden csapat aranyérmes lett
Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

Fülöp Lajos elmondta, hogy a sorsoláson kialakított mérkőzéseken a játékvezetők nem fognak sárga és piros lapokat osztogatni, és az egyetlen szabály, hogy minden óvodás jól érezze magát a meccseken. A sorrendben második bajnokságon a mérkőzéseket két pályán bonyolították le, melyeken négy-négy fős csapatok álltak ki egymás ellen a nyolcperces mérkőzéseken. 

A bajnokság a kezdetétől egészen a végéig nagyon hasonlított a hagyományos futball megmérettetésekre, ugyanakkor a végén nem alakítottak ki sorrendet, hanem egyöntetűen minden csapat aranyérmes lett. A díj mellé csokoládé és oklevél is járt, melyeknek köszönhetően a focista ovisok számára remélhetőleg minél tovább szép emlék marad az Ovifoci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában