246 kilométer

2022.10.01. 10:04

Több mint egy napja futnak a Spartathlonon Maráz Zsuzsi tanítványai (videó)

Az idei mezőny magyar indulóiból több futónak az esztergomi futóamazon az edzője. Ő az idén nem vágott neki az Athén–Spárta távnak.

Kemma.hu

Erős Tibor befutója. Vége, megcsináltad!

Forrás: Spartathlon Magyar Csapat/Facebook

Szeptember 30-án, pénteken magyar idő szerint 5.45-kor rajtolt el a görögországi Spartathlon. A világ talán leghíresebb ultrafutó-versenyén a versenyzők az Akropolisz lábától indultak, hogy aztán 246 embert próbáló kilométert megtéve elérjék Spártát. A nemzetközi mezőnyben az idén az előzetes rajtlista szerint 24, a román és szlovák nevezéssel indulókkal együtt 27 magyar futó vágott neki az embert próbáló távnak.

 A verseny női csúcstartója, Maráz Zsuzsanna tavaly tett fogadalmának megfelelően az idén nincs az indulók között, ám több versenyző edzőjeként kíséri figyelemmel az idei Spartathlon eseményeit.

Zsuzsi futói közül Erős Tibor már meg is érkezett a Spárta főterén álló Leonidász király szobrához, méghozzá az előkelő 4. helyen, fantasztikus 23 óra 23 perces idővel. A 46 éves futó 2015-ben kezdett futni. Az ultrafutás pedig 2019 októberében érkezett az életébe. Háromszoros Országos Bajnoki címmel büszkélkedhet 100 kilométeren, pályacsúcsot futott a Korinthosz 160-on, van egy második helyezése az Ultrabalatonon és volt 100 kilométeres vb-válogatott.

Maráz Zsuzsival 3 éve dolgozik együtt. Tibornak ez volt az első Spartathlonja, célja az volt, hogy befusson Spártába és Leonidász király szobra előtt fáradtan, de boldogan sírjon egy jót. Úgy tűnik, ezt maximálisan sikerült teljesítenie.

Zsuzsi két másik futója már nincs versenyben: Gyöngyösi János Tibort sajnos szintidő túllépés miatt a CP14 ponton kiszedték, nem mehetett tovább, Csepregi Ákos pedig a Hegyre nem indulhatott már el, mivel nem ért be zárás előtt a CP47 - Mountain Base ellenőrzőpontra.

153-as rajtszámmal fut még Lukács Sándor Luky, Haladását nyomkövető segítségével lehet követni. Ő a CP 66-os ellenőrzőpontnál jár.

Lukács Sándor Luky 47 éves, erdélyi származású futó, 1996 óta él Magyarországon. 2014-ben kezdett el futni, nulla sportolói múlttal. Közben 39 évesen megtanult úszni és 2016-ban belekóstolt a triatlon világába is, aztán 2018-ban kezdte el foglalkoztatni az ultrázás. 2018-ban kereste fel Maráz Zsuzsit, azzal a kéréssel, hogy készítse őt fel a Spartathlonra. Azóta vele készül erre a megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában