Sportlövészet

2022.10.18. 02:00

Pekler Zalánék a 27. helyen végeztek

Egyik magyar duó sem jutott tovább az alapversenyből a légpuskások vegyescsapat-versenyében a kairói világbajnokságon.

K. A.

Peklerék nem jutottak tovább a rangsoroló szakaszból

Forrás: MTI

Az olimpia műsorán is szereplő szám rangsoroló szakaszában 68 páros lépett lőállásba, és minden versenyzőnek 30-as sorozatot kellett teljesítenie. A magyar színeket két csapat, a Péni István, Mészáros Eszter, illetve a Pekler Zalán (Komárom VSE, képünkön), Dénes Eszter kettős képviselte, közülük – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – előbbi lőtt jobban. Péniék 628,3 körrel zártak, míg Peklerék 626,1 kört értek el, amivel előbbiek a 12., utóbbiak pedig a 27. pozícióban fejezték be a viadalt. A vegyescsapat-verseny első szakaszából a hat legjobb pár jutott tovább, Péniék a hatodiktól 1,8 körrel maradtak el. 

A légpisztolyosok vegyescsapat-számában a Tátrai Miklós, Major Veronika duó a 13. helyen végzett. Az olimpia műsorán ugyancsak szereplő 10 méteres számban 57 kettős indult, a verseny első, rangsoroló szakaszában minden pisztolyos 30-30 lövést adott le. A magyar páros 575 körrel zárt, és 4 körrel maradt le a hatodik, még továbbjutást jelentő helyről. Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar férfilégpuska-csapat (Pekler Zalánnal a soraiban) vasárnap a negyedik helyen végzett a csapatversenyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában