Futball

2022.10.02. 22:28

Most a Bányász intézte el a ZTE második csapatát

Szerdán a Komárom ütötte ki a Zalaegerszeg tartalékcsapatát, szombaton pedig a Tatabánya rúgott egy négyest Kolleréknek.

Kemma.hu

A Tatabánya Kaposvár után Zalaegerszegen játszot

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Az első félidő még kiegyenlített volt, de a szünet után még kettőt rúgott a Gyürki-alakulat, így nem volt kérdéses a három pont sorsa. Ezzel a sikerrel (és az Érd vereségével) a Tatabánya újra a képzeletbeli dobogó legalsó fokán állhat.

Ahogy a Bányász Facebook-oldalán olvasható, magabiztosnak mondható, 4-1-es győzelmet aratott a csapat Zalaegerszegen. A Bányász 2-1-es félidőt követően győzött Árvai Dániel duplájának, Katona Károly találatának, valamint egy öngólnak köszönhetően. Fontos momentum volt az 50. percben, amikor 2-1-es vezetésnél Balla Olivér 11-est védett. Árvai a duplájával a gollövőlista élére is odaért, míg Katonának ez volt az első gólja. Székely Ervin gólját les miatt vette el a játékvezető.

− Egy nagyon nagy jövő előtt álló, remek fiatalokat tömörítő ZTE II. ellen játszottunk egy olyan meccset, amelyen a fordulópontokból mi jöttünk ki jobban. Rendkívül okosan játszott a ZTE II., de a mi játékosaink ma gólerősebben szerepeltek. Ki kell emelni Árvai Danit, aki meccsről meccsre hozza a formát, így a tizenegyedik találkozón tizenegyedszer talált be. A héten tovább dolgozunk azért, hogy folytathassuk remek sorozatunkat − értékelt Gyürki Gergely vezetőedző.

Vasárnap az a Budaörs játszik a Tatabányával, amelyik a mostani fordulóban 1-0-ra verte a Komáromot. A szintén NB III-as Zsámbék megszerezte az első győzelmét, míg az NB II-es Dorog a tabella legaljára csúszott vereségével.

NB III., Nyugati csoport, 11. forduló
ZTE FC II.–Tatabányai SC 1-4 (1-2)
Zalaegerszeg, vezette: Dombi O. (Nagy B., Turi M.).
ZTE: Gyurján – Jóna (Murár, 72.), Gergely, Dóczi (Bedő, 72.), Klausz (Baloteli, 79.), Boros, Koszovcsuk (Bedővári, 84.), Papp, Mim, Krivocjuk (Fábián, 79.), Kámi. Vezetőedző: Koller Zoltán.
Tatabánya: Balla – Árvai (Szél, 74.), Kovács, Krupánszki, Kocsis, Szegleti, Katona, Molnár (Hajas, 46.), Angyal (Bíró, 56.), Székely, Forró (Letenyei, 62.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Gólszerző: Mim (19.), illetve Árvai (18., 28.), Gergely (58. – öngól), Katona (59.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában