Dzsúdó

2022.10.13. 17:53

Krüpl Georgina már négyszeres bajnok, Keller Rebeka Eb-résztvevő

Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői három érmet, köztük egy aranyat nyertek a korosztályos országos bajnokságon. Keller Rebeka hivatalosan is bekerült a magyar U23-as válogatott szarajevói Eb-keretébe, míg Szabó Áron tartalék lett.

K. A.

A négyszeres bajnok Krüpl Georgina és edzője, Csernoviczki Csaba

Forrás: Ippon Judo Tatabánya SE/facebook

Ahogy arról beszámoltunk, az Ippon Judo Tatabánya SE nyolc versenyzővel képviseltette magát a hétvégén, Szegeden rendezett ifjúsági B és U23-as korosztályok országos bajnokságán. A 63 kg-osok között az ifjúsági válogatott Krüpl Georgina mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte, a döntőben budapesti riválisát egy fojtásfogással kényszerítette a mérkőzés feladására, és lett magabiztosan a 14 indulót felvonultató súlycsoport győztese. Gina karrierje negyedik országos bajnoki címét szerezte meg ezzel. A fiúknál a 60 kg-os Miklósvölgyi Máté és a 66 kg-os Stopp Patrik helyezetlenül végeztek az egyaránt több, mint 30 versenyzőt felvonultató súlycsoportjukban. Sümegi Lea (44 kg) és testvére, Sümegi Dina (48 kg) annak ellenére, hogy csak egy éve dzsúdóznak, nagyon szépen helytálltak a versenyen. 

Az U23-asok mezőnyében a 48 kg-os Bogár Kata másodéves ifjúsági versenyzőként szépen helytállva az idősebbek között hetedik lett. A 73 kg-os, junior válogatott Szabó Áron (az idei év felnőttbajnoka) az előző héten még Szlovéniában versenyzett, ahol felnőtt Európa Kupa-viadalon egy húzódást elszenvedve is az ötödik helyen végzett. Sérülése ellenére is indult Szegeden, ahol ezúttal bronzérmet nyert. Az egyesület másik junior válogatottja, Miklósvölgyi Dániel ezúttal a 90 kg-osok között indult (ebben az évben 81 kg-ban versenyezett) és első éves juniorként szintén harmadik lett. Utóbbi két versenyző tagja a Los Angeles 2028 magyar olimpiai csapatnak.

– Elégedett vagyok a látottakkal, főleg annak tükrében, hogy nagy munkából érkeztünk Szegedre, hiszen a verseny hetében még nemzetközi edzőtáborban vettünk részt Celjében. A tábor már az U23-as Európa bajnokságra való felkészülést szolgálta.  Bár Miklósvölgyi Máté és Stopp Patrik helyezetlenül zárt, de edzésmunkájuk, szorgalmuk alapján tőlük is várhatóak kiemelkedő eredmények a jövőben. Sümegi Dina és Lea szorgalmukkal ledolgozhatják azt hátrányt, ami jelenleg még megvan nekik, hiszen ellenfeleik 5-6 évvel korábban kezdték a sportágat. A sérülten is bronzérmet szerző Szabó Áron előtt pedig megemelem a kalapom, küzdeni tudása és edzésmunkája példaértékű a jövőt tekintve – értékelt a versenyt követően Csernoviczki Csaba, az Ippon Judo Tatabánya SE hét danos mesteredzője.

A sportág iránt érdeklődők Csernoviczki Évánál jelentkezhetnek a 06303691017-es telefonszámon.

Tanácskoztak is
A versenyen rendkívüli ülést tartott a Magyar Judo Szövetség edzőbizottsága, ahol kihirdették az október 28-29-i, szarajevói U23-as Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretét. A válogatott tagja a Szegeden nem versenyző, 52 kg-ban induló, az idén kétszeres junior Európa Kupa-győztes és junior világbajnoki ötödik helyezett, az előző héten Európa Kupa-ezüstérmet nyerő Keller Rebeka, míg a szintén az Ippon Judo Tatabánya SE színeiben versenyző Szabó Áron tartalékként lett megjelölve a 73 kg-osok között. – Fontos kiemelnem, hogy a két versenyző még jövőre is junior korú, ami azt jelenti, hogy jó úton járunk – mondta a jelöléssel kapcsolatban Csernoviczki Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában