Foci

2022.10.19. 19:01

Kikapott, de így is döntős a Nyergesújfalu csapata

Legjobb Komárom-Esztergom megyei csapatként a 32 között szerepelhetett a Nyergesújfalu SE a MOL Magyar Kupában.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

 Az ellenfél az NB I.-ben szereplő Mezőkövesd csapata volt, amely vasárnap az El-ben menetelő Ferencvárost is kétvállra fektette, így igen jó formában érkeztek megyénkbe Kuttor Attiláék. Az igazi kellemes futballidőben megrendezett mérkőzésre megtelt a Hajnal Tamás Sporttelep, a kora délutáni kezdés ellenére a megyeszerte érkeztek a futball szerelmesei, e sorok írója épp Vincze Pilu, a Tatabánya legendás labdarúgója mellől nézte végig a találkozót.

Az első félidő derekáig jól bírta a kiképzést Darabos Gábor csapata, de a 27. minutumban megtört a jég, a félidőig pedig még kettőt rúgtak a vendégek. A szünet után a Nyergesújfalu is meglőtte a szépítő találatát, Tóth Dánielt kaszálták el a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Manga Milán értékesítette. A találkozó végén ugyan a Kövesd visszaállította a háromgólos differenciát, de ez a nyergesi futballfiesztát aligha ronthatta el, hiszen mivel a Nagyatád kikapott a Monor ellen, így a Nyergesújfalu vívhatja az Amatőr Kupa döntőjét a Felsőzsolca ellen, hiszen ez a két gárda jutott legmesszebb az amatőr csapatok közül a MOL Magyar Kupa kiírásában.  

7

Darabos Gábor: „Azt gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Mezőkövesddel. Az első 25 percben teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, utána viszont elfáradtunk és ezt kihasználta a Mezőkövesd. A második félidőben úgy érzem, hogy végig egyenrangú ellenfelek tudtunk lenni, ezt a játékrészt majdnem meg is nyertük. Számunkra ez a vereség nem súlyos, tisztesen helytálltunk, igazi futballünnep volt ma Nyergesújfaluban. Büszke vagyok a csapatomra, a célunkat elértük, bejutottunk az Amatőr Kupa döntőjébe. Gratulálok a Mezőkövesdnek a továbbjutáshoz és további sok sikert kívánok a folytatásban!” 

Kuttor Attila: „Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy sikerült bejutnunk a legjobb 16 közé a kupában. Azt gondolom, hogy minden siker építi a csapatot, ez a győzelem is nagyon fontos volt a számunkra. Tipikus kupahangulatú meccset játszottunk, igazi futballünnep volt Nyergesújfaluban, örülök, hogy ilyen közegben futballozhatunk.” 

MOL Magyar Kupa, legjobb 16 közé jutásért
Nyergesújfalu SE-Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (0-3)
Nyergesújfalu, 800 néző, vezette: Berényi T. (Kovács G., Sinkovicz D.)
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák (Antal, 37.), Cseh, Hajnal (Takács, 52.), Tóth (Jakobi, 82.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai (Fellegi, 59.), Molnár A. (Molnár Á., 82.), Manga M. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Mezőkövesd: Tordai – Lukic (Pillár, 46.), Bobál D., Bobál G., Lakvekheliani (Cseri, 46.), Karnitski (David Babunski, 46.), Brtan, Horváth, Vadnai (Vajda, 75.), Kis (Drazic, 65.), Selmani. Vezetőedző: Kuttor Attila.
Gólszerzők: Manga M. (74., büntetőből), illetve Kis (27.), Brtan (31.), Bobál G. (43.), Selmani (86.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában