Labdarúgás

2022.10.24. 06:28

Kiböjtöltük: hosszú idő után újra első a Tatabánya

A harmadik vonalban élre álló Tatabánya nyert, a Komárom döntetlent játszott, a Zsámbék pedig kikapott.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Felemásan alakult megyei csapataink számára a szombati harmadosztályú forduló. A 14. kör rangadóján a hétvégét a második helyen kezdő Tatabánya fogadta a negyedik pozícióban lévő, de a mezőny talán legerősebb játékoskeretével rendelkező III. Kerületet. A hazai pályán a szezonban még veretlen Tatabánya most is megmutatta, hogy aki a Bányászvárosba érkezik, az hagyjon fel minden reménnyel. Szegleti góljával az első félidőben előnybe került a TSC, majd a vendégek kapusa a kiállítás sorsára jutott. Innen aztán egyértelmű volt a találkozó, végül 3-1-re győzött a Tatabánya. Ez pedig azt is jelenteti, hogy hosszú évek után újra a Tatabánya vezeti a tabellát a Nyugati csoportban.

Tatabányai SC–III. Kerületi TVE 3-1 (1-0) 
Tatabánya, vezette: Kovács G. P. (Nagy M., Halmai K.). 
Tatabánya: Lóth – Árvai, Kovács, Krupánszki, Kocsis (Forró, 70.), Szegleti, Katona, Szegő, Molnár (Hajas, 78.), Székely, Letenyei. Vezetőedző: Gyürki Gergely. 
Gólszerzők: Szegleti (37.), Kocsis (51.), Árvai (67.), illetve Barczi (57.). 
Kiállítva: Szmola (48.), Hegedüs (93.) – egyaránt III. Kerületi TVE.  

Persze ehhez a győzelem mellett kellett az is, hogy a Komárom kicsit besegítsen, ugyanis pontot rabolt a forduló előtt még listavezető Puskás Akadémia II-től. A találkozó első 85 percében nem esett gól, ezt követően kettő is, ami döntetlent eredményezett. 

NB III., Nyugati csoport, 14. forduló 
Komárom VSE–Puskás Akadémia FC II. 1-1 (0-0) 
Komárom, vezette: Gáspár A. (Szalai D., Blum D.). 
Komárom: Bánfalvi – Nagy T., Tóth Gy. (Tóth P. A., 82.), Köles, Szecsődi, Gelencsér Gy. T. (Vincze, 89.), Horváth M. D., Torma (Milos, 89.), Schiller, Sandal (Nagy L., 70.), Nagy Z. B. Vezetőedző: László Péter. 
Gólszerzők: Torma (88.), illetve Magasföldi (86.). 

A Zsámbék a szomszédos Bicskénél vendégeskedett, és ugyan Barlangi góljával megszerezte a vezetést, de a Bicske még az első félidőben megfordította a párharcot, és otthon tartotta a három pontot. A Komárom a tizenharmadik, a Zsámbék a 20., utolsó pozícióból várja a folytatást. 
 

Bicskei TC–Zsámbéki SK 2-1 (2-1) 
Bicske, vezette: Juhász B. (Holpár G., Turi M.). 
Zsámbék: Tímár – György, Lőrinczy (Somogyi, 57.), Orosházi, Sárközi N., Áprily, Kerék (Csabafi, 57.), Barlangi (Tolnay, 71.), Zsuppán (Sárközi M., 77.), Harmat (Haupt, 77.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. 
Gólszerzők: Marsa (17.), Bozsoki (36.), illetve Barlangi (12.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában