Tatami

2022.10.07. 19:24

Hazai és nemzetközi szinten is remekelnek az Ippon Judo Tatabánya SE cselgáncsozói

Az egyesület együttműködési megállapodást kötött az Edutus Egyetemmel, melynek keretében többek között biztosítják az olimpiai reménységek továbbtanulását, ezzel megteremtve a lehetőséget arra, hogy a helyi tehetségeknek ne kelljen elhagyniuk Tatabányát.

A közelmúltban Tatabányán rendezett Faragó Benjámin Emlékversenyen az Ippon Judo Tatabánya SE az Észak-dunántúli régióból részt vevő egyesületek közül a legnagyobb létszámmal, 19 versenyzővel indult, akik közül ketten a hetedik helyen végeztek, a többiek viszont mindannyian érmet nyertek. Szombaton Pakson rendezték a diák A és B országos bajnokságot, amelyen szintén részt vettek az egyesület sportolói.

A Celjében ezüstérmet nyerő Keller Rebeka mesterével, Csernoviczki Csabával (beküldött)
A Celjében ezüstérmet nyerő Keller Rebeka mesterével, Csernoviczki Csabával
Forrás: beküldött

A legjobban a 40 kg-os Horváth Luca és a 26 kg-os Dénes Viktor szerepelt, akik egyaránt az első helyen végeztek, így ők lettek az egy éve edzősködő Csernoviczki Éva első országos bajnokai. A 44 kg-os Bogár Lola harmadik, a 38 kg-os Bisztriczky Gergő, a 49 kg-os Gál Albert Antal és a +66 kg-os Götz Bence ötödik, míg a +49 kg-os Nagy Ágota Bettina és az 50 kg-os Kiss Tamás Attila hetedik lett. Másnap a serdülő és ifjúsági korosztályok számára rendezték meg az Atom Kupát a Duna-parti városban, ahol az egyesület versenyzői két helyezést értek el: az egyaránt serdülő korosztályú Sümegi Lea (44 kg) és Sümegi Dina (48 kg) is hetedik lett.

Nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el az ipponosok a hétvégén. A Celjében rendezett felnőtt és junior Európa Kupa-viadalon az 52 kg-os Keller Rebeka a második, a 73 kg-os Szabó Áron 41 induló közül pedig az ötödik helyet szerezte meg, egyaránt szép győzelmeket aratva. Jelenleg mindketten a hónap végén sorra kerülő szarajevói junior Európa-bajnokságra készülnek, ahol Rebeka biztos induló, Áron jelölésére pedig még vár az egyesület.

Az egyesület versenyzői közül egyébként Rebeka és Áron, valamint Miklósvölgyi Dániel is tagja a Los Angeles 2028 keretnek. Az ipponos sportolók jelenleg a hétvégi ifjúsági B-korcsoportos, valamint U23-as országos bajnokságra készülnek (mégpedig érmes reményekkel), amelyet Szegeden rendeznek.

Fontos hír, hogy az egyesület a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött az Edutus Egyetemmel, melynek keretében többek között biztosítják az olimpiai reménységek továbbtanulását, ezzel megteremtve a lehetőséget arra, hogy a helyi tehetségeknek ne kelljen elhagyniuk Tatabányát. A klub továbbra is várja sportág iránt érdeklődőket, akik Csernoviczki Évánál jelentkezhetnek a 06303691017-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában