Ilyen a foci

2022.10.05. 20:28

Egy percen múlott a Dorog pontszerzése Diósgyőrben

A sereghajó Dorogi FC immár Bene Ferenccel a kispadon közel állt a bravúrhoz a Diósgyőr ellen, de a ráadásban elveszítette a mérkőzést.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A vasárnap hazai pályán a Kozármisleny ellen 3-1-es vereséget szenvedő és ezzel az utolsó helyre visszacsúszó Dorognál egy nappal a mérkőzés előtt változás történt a stábban: a lemondó vezetőedző, Fenyvesi László helyét ideiglenes jelleggel a szakmai igazgató, Bene Ferenc vette át. A Dorog rosszul kezdte a mérkőzést, hiszen a hazai csapat egy jobb oldali beadást követően úgy szerzett vezetést, hogy Gyurácz térdéről a saját kapujába pattant a labda.

Hét perc után azonban jött a válasz, Szerencsi ugyancsak a jobb szélen futott el, beadása után Vígh lőtt a hazaiak kapujába. Az első félidő további részében a Diósgyőr játszott fölényben, azonban a dorogi védelem állta a sarat. A játékrész rendes játékidejének utolsó percében a megsérülő Berkót kellett lecserélnie Bene Ferencnek.

A második félidő elején újabb gólt szerzett a hazai csapat, de azt a játékvezető les címén nem adta meg. Ezt követően egyre nagyobb fölényben játszott a vendéglátó, de a szenzációsan védő Molnár eszén nem tudtak túljárni a diósgyőriek. Úgy tűnt, a dorogiak valahogy kihúzzák döntetlennel a mérkőzést, azonban 94. percben (még egy volt hátra) az addig hibátlanul teljesítő Molnár nem tudott lekezelni egy hazaadást, Lukács pedig kihasználta lehetőséget. A Dorog maradt a 20., utolsó helyen.

Labdarúgás, NB II., 10. forduló
DIÓSGYŐRI VTK–DOROGI FC 2-1 (1-1)
Miskolc, 2085 néző, vezette: Kárpály M. (Tóth II. V., Kovács G.).
Diósgyőr: Danilovics – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Cseke (Bertus, 72.), Holdampf, Bényei – Lukács, Eppel (Szőke, 62.), Koman. Vezetőedző: ifj. Kuznyecov Szergej.
Dorog: Molnár – Tóth, Berkó (Oldal, 45.), Gyurácz, Keresztes, Lakatos – Szerencsi (Kovács, 85.), Lénárth, Sztojka, Barna (Magyari, a szünetben) – Vígh (Szedlár, 62.). Szakmai igazgató: Bene Ferenc
Gólszerző: Gyurácz (7. - öngól), Lukács (94.) illetve Vígh (14.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában