Vívás

2022.10.16. 14:04

Bronzérmes lett Horvátországban a tatai párbajtőröző, Kun Anna

Kun Anna, az OMS Tata párbajtőrözője bronzérmet szerzett szombaton a horvátországi Splitben rendezett szatellit-versenyen.

K. D.

Forrás: Facebook/Magyar Vívó Szövetség

A felnőtt szezon első nemzetközi válogató versenyén erős és népes mezőny gyűlt össze párbajtőrben, a világranglista élmezőnyébe tartozó észt, olasz, lengyel és magyar vívók egyaránt rajthoz álltak. A legjobban a világranglista harmadik helyén álló Kun Anna szerepelt, aki bronzérmet nyert – írta meg a hunfencing.hu.

Már a 32 között összekerült Muhari Eszterrel, akinek legyőzése után, a nyolcaddöntőben Anna deréksérülést szenvedett, mégis eljutott a bronzéremig. A versenyt az észtek 42 esztendős olimpiai bajnoka, Irina Embrich nyerte. A Tatabányán vívó Büki Lili 21., míg Gnám Tamara 23. lett.

Eredmények:

Női párbajtőr FIE szatellit-verseny, egyben hazai válogató, Split, 114 induló. Végeredmény: 1. Irina Embrich (észt), 2. Alessandra Bozza (olasz), 3. Kun Anna (edző: Plásztán Attila) és Nelli Differt (észt)...21. Büki Lili… 23. Gnám Tamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában