Kerékpározás

2022.10.04. 12:47

A rendező egyesület versenyzője nyerte a Brigetio Időfutamot

A Komárom és Gönyű közötti, majdnem 20 kilométeres szakaszon rendezték meg a Brigetio Időfutamot, amelyen a rendező egyesület sportolói egyéniben és csapatban is jól szerepeltek.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A komáromi Brigetio Kerékpáros Sportegyesület a hétvégén immáron hatodik alkalommal rendezte meg a Brigetio Időfutamot, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság és az Ötpróba pontgyűjtő állomása is volt egyben.

Az egyenkénti indítású időfutamversenynek idén is Komárom adott otthont, a rajtpódium a Duna legmagasabb hídjánál, a Monostori hídnál volt kialakítva, ahol rámpáról, percenkénti indítással vágtak neki a 19 km-es távnak a versenyzők. A rajtot követően a Koppányvezér úton, majd a még átadás előtt álló, tükörsima borítású, hangulatos erdőket, mezőket átszelő Eurvelo6 kerékpárúton haladt a verseny egészen Gönyűig. Az időjárás nem kedvezett az indulóknak, akiknek 30-40 kilométer/órás szembeszelet kellett a pálya teljes hosszán elviselniük, ami nem csak a lábakat és a keringést, de az idegszálakat is sok esetben megdolgozgatja.

A 149 nevező közül végül 136-an teljesítették a versenyt. A leggyorsabb a rendező egyesület versenyzője, Ronald Kuba volt, aki 24:55,90 perces idővel teljesítette a távot, ezzel pedig megnyerte a VI. Brigetio Időfutamot. A második legjobb időt Püspöki Dániel (Zengő SE) kerékpározta 25:20,76 perccel, míg a harmadik Gáspár Levente (Hírös SC) lett 25:34,03 perces időeredményt elérve. 

A hölgyek versenyében Hajdu Fanni Helga (Tipográfia Testedző SE) volt a leggyorsabb (30:20,49 perc), a második helyen Katonáné Simon Veronika (Szenyor Kerékpáros SE) végzett 31:57,60 perccel, míg a harmadik legjobb időeredményt Németh Bettina Tímea (Debreceni Sportcentrum) érte el (32:09,97 perc).

A csapatok versenyét a Hírös SC nyerte, a második helyen a Brigetio KSE, a harmadikon pedig a Velo60 KE végzett. Mindegyik csapatban hat versenyző tekert, az ő egyéni időeredményeik összesítése alapján alakult ki a végeredmény.

A versenyt követően gulyáslevessel és pizzacsónakkal lehetett visszatölteni a kalóriákat, majd következett az eredményhirdetés, ahol a 16 korcsoport mellett a legeredményesebb csapatokat is díjazták a szervezők. A díjazott versenyzők egyedileg tervezett kőérmeket vehettek át, amit Komárom Város alpolgármestere, Turi Bálint, valamint a verseny egyik kiemelt támogatója, a Brigetio Alarm ügyvezető igazgatója, Barassó Zoltán adott át.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában