Sport

2022.09.15. 21:50

Visszavágna a korábbi vereségért az Esztergomi Vitézek

Számos izgalmas rangadó vár ránk a hétvégén.

Kun Attila, Herczeg István

Az Esztergomi Vitézek rangadót játszik a címvédővel

Forrás: MW

Rögbi, NB I., XV., férfi, 2. forduló
FW Gorillák Szeged–Esztergomi Vitézek RAFC
Szeged, szombat, 15 óra.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte a bajnokságot: a listavezető Gorillák az első fordulóban 36-13-ra nyert Nagykőrösön, míg a második helyen álló Vitézek a Kecskemétet verte hazai pályán 22-10-re. Már csak emiatt is rangadónak számít a két gárda összecsapása, amiatt viszont különösen, hogy az előző szezonban ők vívták a bajnoki döntőt. Akkor a Szeged győzött 32-19-re, vagyis a rekordbajnok esztergomiaknak van miért visszavágniuk.

Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Dorogi FC-Budapest Honvéd
Nyergesújfalu-Szolnoki MÁV FC
Balatonfüredi FC-Komárom VSE

A MOL Magyar Kupában három csapatunk lép pályára a hétvégén. Ebből a Dorogi FC most csatlakozik csak, ráadásul elsőre egy NB I.-es gárdával került szembe. A Komárom és a Nyergesújfalu már az előző fordulókban is pályán volt, két-két győzelemmel jutottak el idáig. Ez a két gárda egyaránt harmadosztályú ellenfelet kapott: a Komárom épp ahhoz a Balatonfüredhez látogat, amely ellen a múlt vasárnap már pályára lépett, és 2-1-re nyert. A megyei első osztályban szereplő Nyergesújfalu hazai közönség előtt fogadja az NB III.-ban jelenleg kiesőhelyen álló Szolnoki MÁV csapatát, míg Dorogra a Budapest Honvéd utazik.

Teke, NB I., Nyugati csoport, férfi, 3. forduló
Oroszlányi SZE–Balogunyom TK
Oroszlány, szombat, 11 óra

Soproni Sörgurítók SE–Nyergesújfalu VSE
Sopron, szombat, 14 óra

Csákánydoroszlói TE–Bábolna SE
Zalaegerszeg, vasárnap, 11 óra

NB II., Nyugati csoport, férfi, 3. forduló
Jobb Dáma SE–Kaposvári TK II.

Kisbér-Hánta, szombat, 14.30.

Ma 17.30-tól Gurisatti Gréta világbajnoki ezüst-, valamint olimpia és Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázó (a napokban véget ért női Európa-bajnokság gólkirálya), valamint édesapja, Gurisatti Gyula világbajnok búvárúszó, para-sportlövő tart előadást az oroszlányi Bakfark Bálint Zeneiskola nagytermében "A sport szerepe az életünkben" címmel. Az előadást szervező Magyar Futósport Egyesület mindenkit szeretettel vár a rendezvényre.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában