Hiánypótló

2022.09.13. 22:50

Új műfüves pályán sportolhatnak az esztergomi Frankások

Újabb műfüves pályával gazdagodott a város, hiszen 40 millió forintos projekt keretében megépült a Franka sportkomplexumában a palánkkal és labdafogó hálóval körbevett új játéktér.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A hiánypótló beruházás helyszínén szeptember 13-án, kedden tartott szemlét Khéner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei igazgatója és Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, aki a megyei szövetség elnökségi tagjaként volt jelen. Ők Rátkai Péterrel, a gimnázium testnevelő tanárával, illetve Szánthó Gellért igazgatóval tekintették meg a pályát, ahol a szakemberek munkagéppel terítették el a műfű töltőanyagaként ismert gumigranulátumot.

Erős Gábor a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a játéktér társasági adó (tao) támogatásból és az iskola önrészéből készülhetett el. Ismertette, hogy a gimnázium a saját sportklubja, a Hajdu Antal Ferences Diáksport Egyesület révén pályázott műfüves pályára, a megyei labdarúgó szövetség pedig a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül jóváhagyta a projektet. Hozzátette, hogy Khéner Lászlóval azt ellenőrizték, hogy a szakemberek az előírásoknak megfelelően végzik-e a munkafolyamatokat, egyúttal leszögezte, hogy a pálya állapotáért egy műszaki ellenőr felelős.

műfüves pálya Esztergom
Hiánypótló a beruházásnak örülhetnek a Frankások
Fotós: W. P. / Forrás:  24 Óra

A Frankába – hivatalos nevén a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba –  jelenleg mintegy 250 diák jár, akik a testnevelés órák alkalmával gyakran sportolnak a Prímás-szigeti komplexumban. Mostantól már egy olyan játéktér is a rendelkezésükre áll, mely csapadékos, vagy fagyos időben is használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában