Kézilabda

2022.09.25. 19:27

Nagy verésbe szaladt bele a Tata, hajrában nyertek a komáromi kézis lányok

A Veszprém hazai pályán gázolt át a tataiakon, míg a komáromi hölgyek idegenben szereztek fontos győzelmet a bajnokságban.

K. A.

Forrás: Facebook/ TAC Férfi kézilabda csapat

Jól kezdte a mérkőzést a Komárom, de bő tíz percnyi játék után elfogyott a koncentráció. Türelmetlenné váltak a KVSE játékosai, egyre több hiba csúszott a vendégek játékába, így a hazai csapat egyenlíteni tudott. A vendégek védekezése még úgy-ahogy működött, de sok felesleges kiállítást kapott Neukum Tamás csapata. Az 50. percig nem változott a játék képe, fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben az összes szezonbeli bajnokiját elveszítő Gárdony-Pázmánd a vezetést is át tudta venni. Az utolsó tíz percre aztán megnyugodott a Komárom és türelmes játékkal, valamint Gál Dominika kiemelkedő egyéni teljesítményének köszönhetően végül magabiztos győzelmet aratott. A KVSE győzelmével hat pontnál jár, amellyel a hatodik helyezést foglalja el a tabellán.

Neukum Tamás: – A küzdeni tudással elégedett vagyok, a fegyelmezettséggel kevésbé. A győzelem mellett Gál Dominika jó teljesítményének is örülök, valamint annak, hogy többen is javuló teljesítményt nyújtanak a csapatban. Amikor koncentráltan és fegyelmezetten játszik a csapat, akkor szép dolgokra képes.

Kézilabda, NB I. B, női, 4. forduló
Gárdony-Pázmánd NKK–Komárom VSE 22-28 (11-11)
Gárdony, 66 néző, vezette: Szedmák M., Dr. Tóth T.
Komárom: Vajk – Szabó-Kovacsicz 5, Karalyos 1, Tarjányi 1, Temes 5, Bízik 2, Simsik 6/5. Csere: Ács 2, Gengeliczky 1/1, Orbán 3, Gál 1, Póczik 1. Vezetőedző: Neukum Tamás.
Hétméteresek: 4/4, illetve 6/6.
Kiállítások: 10, illetve 12 perc.
Az eredmény alakulása: 11. p.: 1-5, 20. p.: 6-6, 24. p.: 8-10, 36. p.: 15-14, 50. p.: 20-20, 58. p.: 21-26.

Jól kezdte a mérkőzést a tatai csapat, de a hazaiak a 10. percet követően begyújtották a rakétákat és már a félidőre tetemes, hétgólos előnyt szedtek össze. A mérkőzés a második félidő közepén dőlt el, amikor a Tata bő tíz perc alatt mindössze egy gólt dobott, cserébe viszont 11-et kapott. A vége 12 gólos vereség lett, a TAC pedig öt pontjával a kilencedik helyre csúszott vissza a tabellán. A mérkőzésről keddi számunkban számolunk be részletesebben.

Férfi, 4. forduló
BFKA-Veszprém–Tatai AC 37-25 (18-11)
Veszprém, vezette: Csányi T., Gadányi T.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában