Dzsúdó

2022.09.12. 21:15

Már a felnőttekkel küzdenek a tatabányai judosok

Keller Rebeka a prágai junior Európa-bajnokságra készül.

Kun Attila

Keller Rebeka (felül) felkészült a prágai junior Európa-bajnokságra

Forrás: Beküldött

Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői, a 73 kg-os Szabó Áron és a 81 kg-os Miklósvölgyi Dániel a közelmúltban Ausztriában, Oberwartban vettek részt olimpiai kvalifikációs versenyen. Áron az első mérkőzésén két intéssel vezetett, de aztán egy taktikai hiba miatt vereséget szenvedett panamai riválisával szemben. 

A biztató formát mutató Dániel egy türkmén dzsúdós legyőzése után kikapott a később ezüstérmet nyerő francia ellenfelétől. Bár még mindketten junior korosztályúak, tehetségük és tudásuk elismeréseként menedzselési szándékkal a felnőttek között is kipróbálták őket. 

A klub nemrégiben junior világbajnoki ötödik helyezést elérő tehetsége, Keller Rebeka már a csütörtökön kezdődő prágai korosztályos Európa-bajnokságra vár, ahol az 52 kg-osok között indul. Csernoviczki Csaba, az egyesület vezetőedzője elmondta lapunknak, hogy Rebeka jól felkészült a versenyre és ennek megfelelően jó szereplést várnak tőle. A klub többi versenyzője pedig már az októberben kezdődő korosztályos országos bajnokságokra edz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában