Kajak-Kenu

2022.09.21. 12:33

Közös programra hívták sporttársaikat és barátaikat a vízparti Sirályok Lábatlanon

Jól sikerült, figyelemfelhívó napot szervezett a Csay Renáta Regionális Akadémia és Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület a hétvégén, Lábatlanon.

F. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A Lábatlani Városi Napok minden évben nagyon várt, alaposan előkészített rendezvénysorozatának programjai között a sport is szerepet kap minden esztendőben. A magunk mögött hagyott hétvége forgatagában például sokan voltak kíváncsiak a kispályás futballtorna mérkőzéseire, illetve a sok önzetlen munkának köszönhetően is egyre rendezettebb Duna-partra meghirdetett találkozóra. Legnagyobb hazai folyónknak a 10. számú főútvonaltól szinte pár lépésnyire folyó vizéhez tíz hazai kajak-kenus egyesület 131 ifjú sportolója érkezett meg. 

A szezonzáró vizes találkozóra megyehatárainkon túlról sporttársbarátok érkeztek Győrből, Győrzámolyból, Kimléről, Mosonmagyaróvárról, Székesfehérvárról és Zalaegerszegről is. Szűkebb megyei vizeinkről jelent meg más-más hajószállítási technikákat alkalmazva a Tatai Hódy Sportegyesület 29, a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület 24 és az Oroszlányi Kajak Sportegyesület hét ifjú sportolója. A házigazda sirályok ezúttal 14 ifjú kajakossal vettek részt a Duna-partra szervezett forgatagban. 

Az együtt töltött órák sportos zárásaként mindenki meg tudta mutatni, mennyire gyors a vízen. A szakemberek szerint például nagyon ügyesen lapátolt a lábatlani Csereklyei Áron. Az oroszlányiak közül nyerő vizes sportolónak mutatkozott Bacsányi Krisztina, Kovács Euniké és Jovanov Kristóf.

A tataiak sikeres gárdájának listája volt a leghosszabb - Bocskay Panni, Gábor Tímea, Tüske Milla, Farkas Áron, Ferenci Baján Kán, Jakab Bendegúz Noel, Juhász Kristóf, Neuvirth Tamás, Pónya Dominik Péter és Vaniss Balázs. Remekül lapátoltak az elsőként célba érkező nyergesiek is, így Deák Boglárka, Rózsahegyi Rozi, Buzás Flórián, Merényi Tamás és Pellinger Gergő is. 

Egyértelmű, hogy a Csay Renáta Regionális Akadémia és a találkozó házigazda-szerepét is nagyon jól betöltő Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület közös célja megvalósult. Tavasszal újra mindenkit vár a Duna. És a Sirályok csapata is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában