Labdarúgás

2022.09.18. 06:53

Jön a megye I. hatodik fordulója: sikerre készül a Vértesszőlős

Ezúttal csak öt mérkőzés vár ránk hétvégén, de így is remek lesz a kínálat a megyei első osztályban. A bajnokságot vezető Koppánymonostor az utolsó előtti Sárisápot fogadja.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A Megyei első osztály hatodik fordulóját rendezik hétvégén. Vasárnap csak öt mérkőzést fognak rendezni, hiszen a Nyergesújfalu–DG Tát SE találkozót október 22-én rendezik majd, mivel a hazai csapat a MOL Magyar Kupában szerepel majd.

Ettől függetlenül jó párharcok várnak ránk most is. A Kecskéd és a Tata az előző szezonban az utolsó fordulóig kéz a kézben haladtak a tabellán, szinte ugyanolyan mérleggel zárták a bajnokságot. Az idei már kicsit máshogy alakult, a Tata eddig mind a négy mérkőzését megnyerte, így a második helyen áll a tabellán, míg a Kecskéd hét pontot szerzett eddig, de így is háromesélyes a párharc. 

A sereghajtó Vértesszőlős az első győzelmére készül a hazai pályán, ehhez az Almásfüzitőt kellene legyőzni. Az újonc Füzitő sem kezdte túl jól a szezont, eddig négy pontot sikerült szerezni. Mindkét gárdának kötelező lenne a javítás, de csak egyik csapat indulhat meg felfelé. A forduló rangadóját Vértessomlón rendezik, ahová a Bábolna utazik majd. 

Mindkét csapat remekül kezdte a szezont, a hazaiak a harmadik, a vendégek a negyedik helyét foglalják el a dobogónak, és mindössze egy pont a különbség. A találkozó győztese biztosan a dobogón fog állni a fordulót követően is. Az előző szezonban háromszor is találkoztak a felek, és mindig gólokban gazdag meccseket hoztak össze. Volt 4-4 is, de 5-1 is a végeredmény, most sem 0-0-ra számítunk. 

A Koppánymonostor–Sárisáp összecsapáson a listavezető fogadja az utolsó előttit, a valóságban azért ennél jóval árnyaltabb a kép. Csapó Károly csapata ugyan valóban nem kezdte jól a szezont, és nem is sikerült még nyerni, de ettől függetlenül évek óta a felsőház meghatározó csapata a Sárisáp. 

A Koppánymonostor jelenleg vezeti a bajnokságot, még nem is kapott ki, és a bajnoki cím egyik fő várományosa. Ettől függetlenül jó mérkőzés várható, mint ahogy az elmúlt években is rendre jókat csatáztak a felek. Az Esztergom hazai pályán látja vendégül majd a Környét. A hazaiak eddig elég hektikusan szerepeltek, ennek megfelelően a középmezőnyben állnak. 

A Környénél távozott a kispadról Gulyás Tamás az előző mérkőzés előtt, és nagy kérdés, hogy ez hogyan fog hatni a csapatra. Legutóbb tizenegyen utaztak el Tatára, most sok múlhat azon, hogy mennyien tudnak Esztergomba. Minden találkozó 16 órakor veszi majd kezdetét vasárnap. 

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 6. forduló 
Szeptember 18, vasárnap, 16 óra 
Wati Kecskéd KSK– Tatai AC 

Linczmiaer László, a Kecskéd vezetőedzője: – Ismét egy jó ellenféllel találkozunk, remek fejlődési lehetőség lesz csapatunknak. A lényeg, hogy bátran, fegyelmezetten, nagy akarattal játsszon mindenki és akkor elégedettek leszünk. 

Vértesszőlősi SE– Almásfüzitői SC 
Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Nekünk ez a mérkőzés létfontosságú, nem veszthetünk pontokat. 

Vértessomlói KSK– Bábolnai SE 
Nagy Géza, a Vértessomló vezetőedzője: – Az eddig elért eredményeink ellenére továbbra is két lábbal a földön járunk. Szeretnénk folytatni a jó sorozatot, és mindenképpen gyarapítani a pontjaink számát. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, de mindent elkövetünk ezért. 

Koppánymonostori SE– Sárisápi BSE 
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz ez. A Sárisáp sokkal jobb csapat, mint amit a tabella mutat. Vannak nyűgjeink a héten, páran nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni. Ettől függetlenül egy jó eredményt szeretnénk elérni hazai pályán. 

FC Esztergom–Környe SE 
Spóner József, az Esztergom vezetőedzője: – Szeretnénk egy jó teljesítményt nyújtani a Környe ellen, és itthon tartani a három pontot. Ezért mindent meg fogunk tenni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában