Peca

2022.09.12. 10:36

Hajózási tilalom Neszmélynél, nagyhalfogó verseny indul a Dunán

A megyei horgászegyesületek szövetsége 96 órás nagyhalfogó versenyt rendez a neszmélyi Duna-ágban, ahol csak az öt kiló feletti amurok és pontyok számítanak bele az eredménybe.

Kemma.hu

Forrás: KEMHESZ

A versenyen 21 társaság indul az ország minden részéből, még Felvidékről is érkezett csapat. Az élővízben, csónakok felhasználásával zajló rendezvényre az Éden Kempingben kerül sor, a mezőny 12-én hétfőn 14 órakor kezdhet horgászni, a verseny pénteken 14 óráig tart. A megmérettetésen csak feddhetetlen múltú horgász indulhat, akinek a neve nem merült fel semmiféle hallal kapcsolatos etikai vétség vagy szabálysértés során.

A versenyen indul a 2021-es győztes csapat, az Esztergomi Snecizők, akik tavaly utolsókból lettek az elsők, mert három és fél nap alatt egyetlen egy értékelhető halat sem fogtak, majd az első helyhez végül órák alatt emeltek ki nyolc halat, 67,1 kilogrammos összsúllyal. Egy csapat 4 bottal horgászhat, botonként 1-1 egyágú horoggal. A versenyt a „Fogd ki és engedd vissza!” elv jegyében rendezik. Minden csapatnak kötelessége a halakat a mérlegelésig épségben megőrizni, majd sebfertőtlenítő használata után a bíró jelenlétében visszaengedni. A verseny abszolút győztese a súlyra legtöbb értékelhető halat kifogó csapat. A versenyzőket kupákkal és értékes vásárlási utalványokkal díjazzák, melyek a nevezési díjakból folytak be. Különdíjat kap a legnagyobb halat kifogó horgász.

A verseny idejére a neszmélyi Duna-ágon hajózási tilalmat vezettek be a közlekedési hatósággal egyeztetve. A KEMHESZ ezúton is köszöni az érintett kishajó tulajdonosok megértését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában