Kézilabda

2022.09.22. 12:35

Eddig remekel a Komárom és a Tarján az NB II-ben

A második fordulót rendezték a harmadosztályú kézilabda-bajnokságokban, amelyben megyénk női csapatai megszerezték első pontjaikat. Egy előrehozott mérkőzéssel útjára indult a megyei női bajnokság is.

Kun Attila

A Dorog (zöld mezben) csak az első félidőben bírta a tempót a BVSC ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási bence

A hölgyeknél az első fordulóban súlyos vereséget szenvedő Tatai AC szépen helyt állt a Vasas U22-es csapata ellen az Északi csoportban, a mérkőzés nagy részében partiban volt ellenfelével, de a hajrát a hazaiak bírták jobban, így a tataiak ezúttal is veszítettek. A Dorog nagyjából egy félidőn át tudta tartani a lépést a BVSC-vel, a második játékrész viszont már egyértelműen a fővárosi gárdáé volt, amely végül magabiztosan vitte el a két pontot Dorogról. Bravúros győzelmet aratott az előző szezon ezüstérmese, az Esztergom, amely a bajnoki címvédő Szentendrét győzte le.

A Vitézek az első félidő közepén ragadta magához a kezdeményezést, a második játékrészben már hat gól is volt az előnye. A Szentendre nagy hajrával egy találatra megközelítette ugyan a vendéglátót, de utolérni nem tudta. A Tatabánya gólszegény mérkőzésen jó hajrával (a hazaiak szerezték a találkozó utolsó három találatát) győzte le a Budakalászt. Az egyaránt kétpontos Esztergom és Tatabánya a hatodik, illetve a nyolcadik, míg a továbbra is pont nélkül álló Dorog és Tata a 10., illetve a 11. (utolsó előtti) helyen áll. 

A Tatabánya (feketében) jó hajrával aratott győzelmet a Budakalász ellen
Fotó: Flajsz Péter

A Dorog (zöld mezben) csak az első félidőben bírta a tempót a BVSC ellen
A Tatabánya (feketében) jó hajrával aratott győzelmet a Budakalász ellen
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A férfiaknál a Komárom egy kisebb első félidei hullámvölgyet leszámítva simán nyert az újonc MAFC ellen, míg a Tarján a találkozó végéig megtartotta az első félidőben megszerzett előnyét a Várpalotával szemben. A két megyei csapat eddig remekel a harmadosztály Északi csoportjában: a Komárom az első, a Tarján a második helyen áll, és eddig mindketten százszázalékosak. 

Kezdetét vette a Fejér–Komárom-Esztergom megyei közös női bajnokság, amelynek előrehozott mérkőzésén az Ács szoros meccsen szenvedett vereséget a Soponya vendégeként. 

NB II., Északi csoport, női, 2. forduló 
Antenna Hungária Vasas SC U22–Tatai AC 32–27 (16–14), Dorogi AC–BVSC–Zugló 26–33 (14–16), Esztergomi Vitézek RAFC–Szentendrei NKE 30–29 (17–13), Tatabányai SC–Budakalászi SC 1995 20–17 (10–10) 

3. forduló 
Esztergomi Vitézek RAFC–Budakalászi SC 1995 
Esztergom, csütörtök, 18.30. 

Északnyugati csoport, férfi, 2. forduló 
Komárom VSE–MAFC–BME 33–20 (17–10), KSE Tarján–Várpalotai BSK 28–23 (15–10) 
Fejér–Komárom-Esztergom megyei közös női bajnokság, a 4, fordulóból előrehozott mérkőzésen 
Soponyai SE–Ácsi Kinizsi SC 26–25 (17–17) 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában