Kézilabda

2022.09.28. 15:09

Bányász-rangadó: a Komló ellen térne vissza a győzelmek útjára a Tatabánya

Veszprémben negyvenöt percen keresztül jól tartotta magát a Tatabánya. A hajrában azonban el tudott húzni a Kék Tigrisektől a rekord bajnok és kupagyőztes. Ám pénteken sem lesz könnyű dolga a házigazdáknak.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Bányász-rangadóra készül Tombor Csaba vezetőedző együttese. A Kék Tigrisek a jó formában lévő, bár a NEKA ellen, hazai pályán botló, komlóiakat fogadják. A házigazdák a győzelem mellett szeretnék kijavítani a veszprémi fiaskót. Ezt erősítette meg a tatabányaiak szakvezetője is.

– Veszprémben negyvenöt percig jól tartottuk magunkat – emelte ki Tombor Csaba. – Amikor a hazaiak megakadtak, nekik akkor is voltak olyan cseréi, akik átlendítették őket a holtponton. Sokáig mi is bírtuk a BL-tempót, ám a végére elfáradtunk. Most szeretnénk javítani. Szeretnénk győztesen elhagyni a pályát.

Az ellenfélről szólva Tombor edző megjegyezte, hogy a Komló évek óta stabil közép csapatnak számít az élvonalban.
– A belső posztokon különösen erősek  – fogalmazott a tatabányai szakvezető. – A védekezésük is masszív és agresszív, azaz nem lesz egyszerű feladatunk. A vendégek támadásainál viszont igyekszünk azt megakadályozni, hogy önfeledten játszadozzanak a kapunk előtt.

Josip Peric, a hazaiak higanymozgású irányítója a meccsel kapcsolatban a következőket mondta: – Teljes gőzzel készülünk a pénteki találkozóra, mert a Komló egy nagyon jó csapat. Biztosak vagyunk benne, hogy harcos mérkőzés lesz, és az ellenfelünk nem adja ingyen a két bajnoki pontot. Úgy gondolom, a meccs esélyesei mi vagyunk, de mindent meg kell tennünk a pályán, hogy ezt be is bizonyítsuk és a szurkolóink bizalmát megháláljuk egy újabb hazai győzelemmel.

A MOL Tatabánya KC gárdája továbbra sem számíthat Hornyák Bence játékára, aki fáradásos sípcsonttöréssel maródi,  de még Cristian  Ugalde sincs száz százalékos állapotban, így ő sem lép pályára.mA Bányász-rangadón Rontó Á. és Szanyi P. játékvezetők fújják majd a sípot.

MOL Tatabánya KC – Komló
Tatabánya, multifunkcionális csarnok, péntek: 18 óra 30.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában