Röplabda

2022.09.27. 10:27

Az extraligás Debrecentől sem riadtak meg a dági röplabdázók

Minden résztvevő csapat felkészülését jól szolgálta a Dágon rendezett Oszuska Miklós emléktorna, amelyen a DKSE az extraligás DEAC mögött a második helyen végzett.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Egy kicsit megváltozott az Oszuska Miklós emléktorna menete, amelyet Dágon rendeztek, mivel a Szeged nem tudott kiállni sok sérültje és betege miatt. Az így három résztvevőre szűkült mezőny csapatai megegyezett abban, hogy amennyiben 3:0-val végződne  egy-egy találkozó, úgy plusz egy szettet játszanak. Ezért minimum nyolc szettet játszhat minden induló úgy, mintha a Tisza-partiak is eljött volna. 

– Az első mérkőzésen 4:0 ra vertük a szlovák Komárnó együttesét – mondta Zirigh Balázs, a Dág KSE vezetőedzője. –De játékunkon még érződött, hogy csak három hete edzünk együtt. A hibáink ellenére azonban nagyon bíztató volt a játék, jó volt a kommunikáció a feladók, és az ütők között. A második mérkőzésen, az alaposan megerősödött extraligás Debreceni EAC volt az ellenfelünk. A DEAC két kubai, és egy brazil idegenlégióst is leigazolt a szezon kezdete előtt, illetve ráadásul két dági nevelésű – Bagics Balázs és Tóth András –volt válogatott is pályára lépett, szintén 4:0 ra verte az észak-komáromiakat.

Értelem szerűen a két győztes vívta a torna döntőjét, ahol minden játszmában maximális ellenállást tanúsított a Dág. Volt, hogy 23-20-ról kellet fordítania a DEAC-nak, amely végül 3:0-ra nyerte a meccset, de azért a negyedik játszmát is lejátszották, amelyet szép játékkal megnyertek a hazaiak, 3:1-re alakítva a nagyon színvonalas mérkőzést.
– Biztató volt az idénykezdet, a remek hangulatú tornán, de azért kell még fejlődnünk a játék néhány elemében, a vasárnapi, volt extraligás Dunaújváros elleni rangadóig.

A Dág KSE-ből a következők léptek pályára: Szabó Bence, Kun Benedek, Balázs Bence, Oláh Botond, Benkő Balázs, Flachner Dániel, Liberók: Farkas Róbert, Czibula, Bence, cserék: Majer Zsolt, Horváth Bálint, Flachner Kornél, Czobor Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában