Női foci

2022.09.22. 07:00

A füzitői lányok nem ismernek lehetetlent: első győzelmüket szerezték az NB II.-ben

Két vereség után megszerezte első győzelmét a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában az Almásfüzitői SC csapata. Az újonc a Paksi SE otthonában nyert 4-3-ra.

K. L.

A fekete mezes füzitői lányok alaposan meglepték a paksiakat

Forrás: Paksi FC/Facebook

Az almásfüzitői hölgyek első mérkőzésükön 6-0-s vereséget szenvedtek a Pénzügyőr SE otthonában, majd hazai pályán 3-1-re kikaptak a Pécsi VSK együttesétől. A Paks ellen Katona Vanda két találatával megléptek a füzitőiek, ám a házigazdák az első félidő végére egyenlíteni tudtak. 

Szünet után újból Katona szerzett előnyt a vendégeknek, majd ismét a Tolna megyeiek értek el újabb gólt. Kottra Márk edző tanítványai azonban nem elégedtek meg az egy ponttal, a szünetben beálló Suhajda Anita, 84. percben szerzett hatalmas góljával 4-3-ra nyertek. Ezzel a sikerrel az ASC női csapata története első NB-s pontjait szerezte meg.

A csapat Facebook-oldalán látható és hallható videóban az egyik védő, Engelbrecht Fanni egyebek mellett elmondta, hosszú idő után mindenki nagyot küzdött, akart, egymást segítve játszott.

A győzelemből oroszlánrészt vállaló Boros Andrea kapus örült annak, hogy védéseivel hozzá tudott járulni a sikerhez. Hozzátette, az együttesnek több új játékosa van, és még össze kell éniük. Ha így lesz, hatékonyabbá válhatnak, és jöhetnek majd az újabb pontok is.

Kottra Márk szakosztályvezető, edző úgy nyilatkozott, büszke a lányokra, ha odateszik magukat, annak megvan az eredménye. A találkozón mindenki hajtott, erős ellenfelet győztek le, küzdeni tudásból jelest érdemelnek a lányok. Megjegyezte azt is, ha a következő fordulóban, az Ajka ellen is ilyen alázattal játszik a csapat, pontot, pontokat szerezhet az ASC.

Ezt a mérkőzést vasárnap 13 órától rendezik Almásfüzitőn. A 12 csapatot felvonultató mezőnyben a Duna-partiak a 8. helyen állnak, az ajkaiak pedig a 10. helyről várják az összecsapást.

Az eredmény:
női labdarúgó NB II., Nyugati csoport
Paksi SE–Almásfüzitői SC 3-4 (2-2)
Gólszerző: Csere (37. p.), Horváth M. (40. p., 72. p.), illetve Katona (12. p., 34. p., 51. p.), Suhajda (74. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában