Bravúr

2022.08.28. 13:02

Tatabányai és környei vízipólósokkal lett világbajnok az U16-os lány és fiú válogatott (videó)

Hatalmas siker ért el U16-os korosztályban a magyar vízipólószakosztály, ugyanis a fiú és a lány válogatott is világbajnoki címnek örülhetett. A két nagy bravúr különlegessége, hogy mindkét csapatot megyei fiatalok is segítették a címek megszerzésében.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/TVSE Vízilabda Kft.

A lányok a döntőben Görögországgal mérkőztek meg és már a találkozó első negyedében 4-1-re vezettek – írja a vizipolo.hu. A félidőig ugyan zárkózni tudtak a görögök, de az utolsó negyedben a magyar lányok egyértelművé tették, hogy itt ők lesznek a világbajnokok. Végül a találkozó 10-6-os eredménnyel zárult, így a mi válogatottunk ülhetett a világ trónjára. Az elképesztő siker részese volt két tatabányai vízipólós is, Zantleitner Helga és Sóti Lili személyében. Lili még egy góllal is segítette a csapatot.

A nagy sikerről a tatabányai vízilabdaklub is beszámolt közösségi oldalán, ahol bejegyzésben gratuláltak a VSE Vízilabda Kft. két játékosának, Sóti Lilinek és Znatleitner Helgának.

A lány világbajnokság végeredménye
1. Magyarország, 2. Görögország, 3. Spanyolország, 4. Ausztrália, 5. Japán, 6. Olaszország, 7. Horvátország, 8. Hollandia, 9. USA, 10. Izrael, 11. Törökország, 12. Dél-Afrika, 13. Svájc.

A fiúk szintén a görögökkel mérkőztek meg a világbajnoki fináléban. Ez a meccs azonban már sokkal szorosabbra sikeredett mint a lányoké. Az első negyed 2-2-es döntetlene után 4-3-ra a görögök vezettek a félidőben – számolt be a vizipolo.hu. A nagyszünet után sikerült ledolgozni a hátrányt és megfordítani az eredményt. Az utolsó negyedben a görög egyenlítés után a hajrában érkezett a győztes magyar találat, ami világbajnoki címet ért a fiúknak. A csapatot erősítette a környei Borbély Sándor is.

A fiú világbajnokság eredménye
1. Magyarország, 2. Görögország, 3. Szerbia, 4. Montenegró ,5. Olaszország, 6. Spanyolország, 7. Horvátország, 8. Törökország, 9. USA, 10. Japán, 11. Brazilia, 12. Málta, 13. Ausztrália, 14. Németország, 15. Szlovénia, 16. Egyiptom, 17. Georgia, 18. Lengyelország, 19. Dél-Afrika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában