Ralikrossz

2022.08.17. 10:10

Most a 3., de előkelőbb helyezésre törne a tardosiak autóversenyzője

Kailbach Gergely az első versenyén elsőként ért a célba, a másodikon a dobogó második fokára állhatott, míg a nyirádi fordulóban – egy kizárás miatt – a hatodik helyre szorult.

Petrik József

Forrás: beküldött

A tardosiak kiváló autóversenyzője, Kailbach Gergely az eddig megrendezett 5 magyar bajnoki futamból 3 fordulóban tudott rajthoz állni. Az első versenyen elsőként ért a célba, a másodikon a dobogó második fokára állhatott, míg a nyirádi fordulóban – egy kizárás miatt – a hatodik helyre szorult. 

Gergely elmondta, hogy a ralikrossz-bajnokságban az idén összesen 8 versenyt rendeznek, amelyből kettőt, úgymond mínuszolni lehet. Azaz a két leggyengébb eredmény kiesik, és így a legjobb futamok alapján hirdetik ki majd a bajnokság végeredményét.

A tardosi rutinos pilóta jelenleg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán áll, de szeretné, ha a bajnokság befejezésekor még előkelőbb helyet foglalhatna el a tabellán. Korábbi szereplései alapján erre minden esélye megvan.   

Gergely legközelebb augusztus 20–21-én az ausztriai Greinbachban áll starthoz, ahol szeretne jól hajtani. A következő állomás Nyirád, szeptember 24-25. míg a záró felvonást Kakucson rendezik, október 15. és 16. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában