Labdarúgás

2022.08.07. 21:00

Mind az 5 Komárom-Esztergom megyei csapat továbbjutott, a Zsámbék 8 gólt szerzett

Megyénk mind az öt csapata továbbjutott a MOL Magyar Kupában, és az ötből négy kiütéssel abszolválta a hétvégi feladatot.

Herczeg István

Volt minek örülni Tatán: a hazai pályán játszó Tatai AC ötgólos győzelemmel lépett túl a Péten, és ezzel bejutott a második fordulóba

Forrás: 24 Óra

A MOL Magyar Kupa főtáblájának első fordulóját rendezték a hétvégén. Ebben a fordulóban csak az NB III.-as és alacsonyabb osztályban szereplő csapatok léptek pályára.

Az öt érdekelt alakulatunk közül három augusztus 6-án, szombaton játszott. A legnehezebb dolga talán a Nyergesújfalunak volt, hiszen Sárvárra utazott. A Sárvár az elmúlt két szezonban egyaránt megnyerte a Vas megyei bajnokságot, előtte pedig a harmadosztályban szerepelt, így az ország legjobb „megye I.-es” csapatai közé tartozik a zöld-fehér gárda. Ettől függetlenül az alaposan megerősödött, a megyei első osztályban szereplő Darabos-csapat nem nagyon kérdezett, és az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését. A szünet után a hazaiak is betaláltak, ám így is 5-1-es vendégsiker született.

A megyei kupa győztese, az ugyancsak a megyei első osztályban szereplő Tatai AC a Veszprém megyei első osztályban harmadik helyen végző Péti MTE ellen játszott hazai közönség előtt. Az egyetlen pályaválasztó csapatunk hengerelt, Wéber Roland fiai 6-1-re verték a pétfürdőieket. Érdekesség, hogy mind a hat tatai gólt más játékos szerezte.

Szombaton a Tatabánya lépett tovább a legnagyobb különbségű győzelemmel, de ez nem is meglepetés, hiszen a kék-fehér csapat az NB III.-ban, míg a Hegykő a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályban zárta az idényt – igaz, ott bajnok lett. A hazaiak lelkes játéka az első félidőben még elég volt, hiszen 0-0-val mentek pihenni a felek, de a térfélcsere után kijött a különbség, és Kocsis vezérletével beszántotta az ellenfelét a Tatabánya. A Bányásznál egyébként újra pályára lépett Solymos Zoltán, aki 2019-ben futballozott utoljára nagypályán. 

Augusztus 7-én, vasárnap a Zsámbék aratta a legnagyobb győzelmet csapataink közül, mégpedig a Vas megyei másodosztályban az előző szezonban bajnokságot nyerő, de ugyanitt maradó Körmend ellen. Az NB III.-ba frissen feljutó Bodó-csapat az első félidőben három, a másodikban öt gólt szerzett, így nem lehetett kérdés a továbbjutása. A tízes mezben játszó Kerék László mesternégyest ért el a találkozón.

Az ugyancsak NB III.-as Komárom is hozta a kötelezőt a Vas megyei első osztályú Rábapaty ellen, mert bár a hazaiak ráijesztettek a KVSE együttesére egy vezető találat formájába, de a találkozó végére érvényesítette a papírformát László Péter csapata, ezzel pedig mind az öt alakulatunk továbbjutott, amire emberemlékezet óta nem volt példa. 

MOL Magyar Kupa, 1. forduló 
Sárvár FC–Nyergesújfalu SE 1-5 (0-3) 
Sárvár, vezette: Kocsis A. (Szalai D., Hegedűs I.). 
Sárvár: Vigánó – Fülöp, Czirok, Takács, Tokaji (Németh B., 82.), Szakos (Toldi, 80.), Fider, Szabó (Sinka, 46.), Németh Á., Binder (Károlyi, 46.), Szemes. Vezetőedző: Nagy Dániel. 
Nyergesújfalu: Borsiczki (Karádi, 89.) – Kozák, Cseh, Hajnal (Pálfi, 89.), Vass, Vida (Jakobi, 89.), Farkas, Mann, Balogh, Takács (Simon, 83.), Manga M. (Antal, 53.). Vezetőedző: Darabos Gábor. 
Gólszerzők: Takács (78.), illetve Binder (18. - öngól), Hajnal (34., tizenegyesből), Vass (42.), Vida (69. – tizenegyesből), Vass (88.). 

Tatai AC–Péti MTE 6-1 (2-0) 
Tata, vezette: Apkó T. (Sudicky B., Lantos T.). 
Tata: Szabó T. – Felső, György­kovács, Zuggó (Lázár, 68.), Dragonya (Széles, 60.), Mészáros, Kiprich (Putnoki, 84.), Kisék, Martonfi, Méhész, Hauzer (Tóth Á., 84.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Pét: Varga – Pálfi, Horváth P. (Nagy R. T., 46.), Horváth B., Marton, Simon, Rados, Tar, Bóka, Varga (Tóth, 82.), Ódor. Vezetőedző: Nagy Krisztián. 
Gólszerzők: Kisék (3.), Martonfi (39.), Kiprich (55. – tizenegyesből), Széles (79.), Tóth Á. (87.), Györgykovács (94.), illetve Pálfi (71.). 

FSC Hegykő–Tatabányai SC 0-7 (0-0) 
Hegykő, vezette: Papp Á. (Ország P., Nagy B.). 
Hegykő: Váczi – Reseterics (Stekovics, 83.), Kóczán, Nyerges, Sipőcz, Szántó (Mészáros, 72.), Kishegyi (Nyerges, 68.), Márk, Horváth, Holzmann (Járfás, 68.), Varga (Marton, 72.). Vezetőedző: Finta Zoltán. 
Tatabánya: Lóth – Árvai (Solymos, 63.), Hadobás (Hajas, 46.), Kovács I., Kocsis, Szegleti (Gacs, 57.), Letenyei, Németh, Molnár (Bíró, 46.), Márton, Forró (Horváth R., 57.). Vezetőedző: Gyürki Gergely. 
Gólszerzők: Forró (51.), Letenyei (54.), Kocsis (55., 61., 63.), Márton (74.), Gacs (80.). 

Rábapatyi KSK–Komárom VSE 1-3 (1-1) 
Rábapaty, vezette: Molnár R. (Gordos Á. M., Gyürüsi M.). 
Rábapaty: Király – Csonka, Meicz (Varga, 80.), Horváth K., Dugovics, Tóth (Gosztolya, 18.), Manganelli, Csupor, Bálhási (Bakonyi, 60.), Piros (Horváth G., 80.), Könczöl. Vezetőedző: Marton Róbert. 
Komárom: Belányi – Peszmeg, Simigla, Juhász R. (Gelencsér R. Zs., 55.), Jóna, Szecsődi, Gelencsér Gy. T. (Pulai, 71.), Vincze (Nagy Z., 71.), Horváth M. (Nagy D., 46.), Nagy L. (Tóth Gy., 46.), Katona. Vezetőedző: László Péter. 
Gólszerzők: Dugovics (18.), illetve Szecsődi (21.), Jóna (58.), Nagy Z. (81. – tizenegyesből). 

Tutitextil-Körmend VSE–Zsámbéki SK 0-8 (0-3) 
Körmend, vezette: Juhász B. (Halmai K., Turi M.). 
Körmend: Kecskés – Horváth Á. (Takács, 77.), Tóth M. (Németh, 61.), Simon, Meixner (Horváth Adrián, 46.), Szatmáry, Petrovics, Kazinczki G., Horváth Alfréd, Kazinczki B., Szabó P. Vezetőedző: Kutasi Tibor. 
Zsámbék: Tímár – György (Homoki, 57.), Sugár B. (Orosházi, 57.), Áprily, Kerék, Tolnay, Barlangi (Sárközi, 46.), Csóri (Haupt, 66.), Csabafi, Tóth N. D. (Mártonfi, 66.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. 
Gólszerzők: Kerék (28., 40., 53., 80.), Csóri (38.), Sárközi (58.), Haupt (76., 87.). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában