Felkészülés

2022.08.13. 18:04

Markáns csapattá válnának a tatai kézisek

Javában készül a bajnoki szezonra a Tatai AC másodosztályú férfi kézilabdacsapata. Sibalin Jakab együttese több új játékossal megerősítve várja a szezonstartot. Az első rivális a bajnokságban az Ajka együttese lesz, hazai környezetben.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A felkészülést már július 25-én megkezdte a gárda, nem a nulláról, a játékosok ugyanis a nyári szünetre egyénre szabott edzéstervet is kaptak. Kezdetben erőnléti tréningekkel készültek, majd a labda is előkerült. Július vége óta pedig már több edzőmérkőzést is vívtak. Először 37-32-re kikaptak a Győrtől, majd 32-29-re a Százhalombattától. 

– A felkészülési meccsek mellett naponta tréningezünk. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látom, a védekezésünkön még bőven van javítanivaló – összegzett lapunknak Sibalin Jakab vezetőedző.

A csapat ezen a héten sem tétlenkedik, kedden az FTC ifjúsági csapatával, csütörtökön pedig az Ajkával mérik össze erejüket, ugyancsak edzőmeccsen. Mint megtudtuk, a bajnoki rajtig még egy találkozót szeretnének lekötni. 

Ami a játékoskeretet illeti, néhány héttel ezelőtt még csak távozókról (illetve a korábbi válogatott kapus Tatai Péter érkezéséről) tudtunk beszámolni. Mint ismert, Iváncsik Tamás már nem állhat a csapat rendelkezésére, ugyanis visszavonult. Mellette távozott Schneider Miklós, de nem tatai mezben láthatjuk a következő szezontól Zöldy Tamást, Pulai Dávidot, valamint Győrffi Máriót sem. 

Az elmúlt hetekben új igazolásokkal is erősödtek a fekete-fehérek. A jobbszélső Tóth Barnabás Tatabányáról igazolt Tatára, a balátlövő Vas Ákos Pécsről, az irányító Körtélyesi Zoltán a Veszprém U23-as csapatától, az ugyancsak irányító Katus Bálint pedig Budaörsről érkezett. Ugyancsak Budaörsről jött, de kettős igazolással a jobbátlövő Kovács Áron, és hasonló együttműködés keretében érkezett Tatabányáról az irányító Bodnár Ádám, valamint a beálló Krancz Kolen.

A célokról a vezetőedző elmondta: nem tűznek ki konkrét helyezést, azonban szeretnének meghatározó csapattá válni a másodosztályban, vagyis a mezőny első felében végezni. Sibalin Jakab hozzátette: tudják, hogy ehhez még rengeteg munkára lesz szükség.

A TAC szeptember 4-én, vasárnap az Ajka elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot. Érdemes még tudni, hogy az előttünk álló szezon lebonyolítása eltér a tavalyitól: a 2021/222-es szezon felsőházi együtteseiből, az alsóház legjobb négy csapatából, valamint a két feljutóból áll majd a tizenhatos mezőny, melyben oda-vissza mindenki játszik mindenkivel. A szezon végén három kieső és három feljutó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában