Ultra

2022.08.10. 10:25

Maráz Zsuzsi megint a dobogó tetejére futott, csapata is remekelt a Korinthoszon

Az esztergomi futóamazon a Korinthosz Ultratávú Futóverseny 160 kilométeres távján lett első.

Kemma.hu

Forrás: Marár Zsuzsi

Augusztus 5-6-a között rendezték meg a Korinthosz Ultratávú Futóversenyt, ahol 160 kilométeres távon Maráz Zsuzsi a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A futóverseny a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt tiszteleg. Annak szellemiségét és hagyományait őrzi, és több szálon kötődik az ikonikus görög versenyhez: az eredeti Korinthosz verseny 81 km-es távja például megegyezik a Spartathlon Athén–Korinthosz szakaszával.

A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, ugyanis a görög ultraverseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitása, valamint a hosszú éjszakai futás mind-mind megjelennek a Korinthosz 160-ban és 80-ban is.

Zsuzsi csapata, a Maráz Zsuzsi Running Team 27 futója volt ott a megmérettetésen. Sikerült elhozniuk a 160 km-es távon a női 1., 2., 3. és 4. helyezést, valamint a férfi 3., 4. és 5. helyet. A 80 km-es távon a lányok dupla ezüstöt szereztek, a fiúk között pedig egy bronzéremmel lettek gazdagabbak. 160 km-en pedig Maráz Zsuzsanna 16:45:32-es idővel a női kategóriában 1. helyezést ért el, de összetettben is a 3. lett.

Két szó járt a fejemben: a hála és a köszönet. Ezek a szavak, gondolatok voltak velem a kíméletlenül tűző napon, ahol nagyon hálás voltam a sok-sok jég és dinnye miatt.

– írta közösségi oldalán Maráz Zsuzsi.

Erre gondoltam, amikor a fordítónál a tanítványaim szépen sorban, mosolyogva jöttek szembe velem, erre gondoltam éjjel, amikor magányosan a gáton, a tücsökszerenád és a csillagos ég alatt elköszöntem valakitől, aki sokáig nagyon fontos része volt az életemnek. A végén, amikor már nehéz volt a hegy, akkor is csak hálát éreztem, hogy egészséges vagyok és ismét végig tudtam menni ezen a nehéz úton, ahol első nőként értem célba. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra. Edzőként is nagy öröm, hogy állhattam mellettük a dobogón. Kívánhatnék ennél többet?

– fogalmazott az esztergomi anyuka, ultrafutó és edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában