Foci

2022.08.15. 17:57

Jól rajtoltak az újoncok a megye II.-ben

Vasárnap megkezdődött a másodosztályú megyei labdarúgó-bajnokság 2022-23-as szezonja.

K.A.

Forrás: 24 Óra

Fotós: Flajsz Péter

Labdarúgás A megyei II. osztály mezőnye alapos változáson esett át a nyári szünetben. Az előző szezon bajnoka, az Almásfüzitő feljutott az első osztályba, ahonnan a Nagyigmánd esett ki. Ahogyan arról a megyei harmadosztály hétvégi eredményeiről szóló cikkünkben is beszámolunk, a harmadik vonal küzdelmeire nevezett a harmadik helyen végző Pilismarót, a 11. Bajót, a 12. Süttő és  a 15. (egyébként is kieső helyen végző) Bana, míg a 16. utolsó helyen befutó Császár a hatodik Etével történő egyesülésnek köszönhetően megtartotta másodosztályú tagságát (bár a közös indulás miatt így további egy csapattal csökkent a mezőny létszáma). 

A harmadosztályból négy csapat vállalta a másodosztályú tagságot: a Déli csoport második helyén végző Bakonysárkány, valamint az Északi csoport 2-4. helyezettjei, a Dunaszentmiklós, a Zsámbék II. és a Baj (a két bajnok, a délen nyerő Dunaalmás és az északon a legjobbnak bizonyuló Tardos tehát maradt a harmadik vonalban). A megyei másodosztály az előző szezonban 16-os mezőnye összességében 15-re csökkent.

Az első forduló nyitómeccse volt a játéknap egyik rangadója, hiszen az előző szezonban a negyedik helyen végző Kisbér az ötödik, vele pontazonossággal végző Mocsát fogadta. A mérkőzést egy, az első félidőben esett vendéggól döntötte el, a hazaiak ráadásul a találkozó végét emberhátrányban játszották le. A másik rangadón kiütéses győzelmet aratott a Lábatlan, amely Nagyigmándról hozta el magabiztosan a három pontot.

 Jól rajtoltak, veretlenek maradtak az újoncok: a Bakonysárkány kiütötte az Ácsot, míg a Dunaszentmiklós a Császár-Ete, a Baj pedig a Piliscsév ellen szerzett pontot. Utóbbi összecsapáson a vendég bajiak közel voltak a győzelem megszerzéséhez, de a Piliscsév a hajrában egyenlíteni tudott.

A góllövőlista élén holtversenyben négy duplázó játékos áll: a bakonysárkányi Büki Csanád, Csizi Gábor és Nagy János, valamint a lábatlani Váli Balázs.

Eurotrade Solar megyei II. osztály, 1. forduló

Kisbéri SSE–Mocsa KSE 0–1 (0–1)

Kisbér, vezette: Tomacsek Balázs (Kis Gergő Benedek, Balázs Patrik).

Kisbér: Porcelán – Csima, Takács K., Szappanos, Takács B., Horváth, Merkl, Nyári Z. (Vass, 80.), Nyári A. (Farkas, 46.), Nagy (Spohn, 80.), Szalai. Vezetőedző: Gyüszi Levente.

Mocsa: Kovács – Korán, Pokk, Jordán, Enyedi, Csizmadia R. (Prógli, 82.), Bakura (Balogh, 93.), Kerekes, Varga, Czifra, Engelbrecht (Fehér, 75.). Technikai vezető: Csizmadia Tibor.

Gólszerző: Csizmadia R. (33.).

Kiállítva: Merkl (Kisbér, 71.).

Bakonysárkányi SE–Ácsi Kinizsi SC 7–1 (2–0)

Bakonysárkány, vezette: Baranyai László (Dávid Rita, Patócs Dorina). 

Bakonysárkány: Wohl – Merkl, Lakatos J. L. (Ritter, 35.), Szűcs, Csizi, Nagy, Koncz, Büki (Zsebő, 81.), Pirsli (Geczinger, 16.), Kokas (Fülöp, 69.), Horváth.

Ács: Király – Ozoróczi, Bögi, Sáling (Molnár, 81.), Mihaliszkó (Bruckner, 46.), Görözdi, Satu, Lami, Kollár, Blahó (Gerencsér, 46.), Lakatos L. A. Vezetőedző: Póczik József.

Gólszerző: Büki (14., 30.), Nagy (50., 79.), Csizi (55., 93.), Szűcs (87.), illetve Ozoróczi (83. - tizenegyesből).

Dunaszentmiklósi SE–Császár-Ete 0–0

Dunaszentmiklós, vezette: Kurali Zoltán (Urbanics Áron, Szajkó Árpád Attila).

Dunaszentmiklós: Nyári – Búzer (Lőrincz, 54.), Dácher, Schmidt N., Schmidt D. Z., Eck (Schmidt Sz., 76.), Janetka, Kerekes, Kovács, Felsőházi, Bakos. Technikai vezető: Németh Tamás János.

Császár-Ete: Karászi – Cseh, Szeles, Baráth (Tóth M. F., 87.), Csonka (Wolf, 89.), Beke, Zvér, Kisvári (Pinzariu, 46.), Szíjj (Lázár, 85.), Tóth H., Stamler. 

Nagyigmándi KSK–Lábatlani ESE 1–6 (0–1)

Nagyigmánd, vezette: Udvardi Krisztián (Faragó György, Kiss Dominik).

Nagyigmánd: Andrej – Németh B. (Buzás, 58.), Szalai T., Szalai Á., Nádolszky, Zvér, Horváth (Hérics, 58.), Gombik (Glázer, 76.), Pálmási (Szalai J. I., 46.), Varga R., Boros.

Lábatlan: Németh Á. – Ölveczky, Mann (Barnóczki, 76.), Janusz, Váli, Nagy (Rozmán, 78.), Sári (Kecskés, 58.), Deme, Chirita, Szenes (Varga Á., 53.), Török (Teiter, 67.). Vezetőedző: Karcagi Pál.

Gólszerző: Zvér (83.), illetve Chirita (40.), Váli (49., 58. - utóbbit tizenegyesből), Janusz (69.), Deme (75.), Varga Á. (76.).

Piliscsévi SE–Baj KSE 2–2 (0–1)

Piliscsév, vezette: Mihályi Máté (Uracs Roland, Áy János Hunor).

Piliscsév: Csukrán – Nagy D. Z., Sáska, Horváth (Legény, 73.), Tömör, Kovács B., Bartl, Velmovszki, Belovai, Salik, Szőke. Technikai vezető: Klányi Norbert.

Baj: Jurassa – Pálinkás, Bárányos, Antal (Tamás, 55.), Lázár (Kutak, 59.), Kovács J., Lounes (Pados, 73.), Csapucha, Németh, Számvéber, Kuzma (Nagy K. R., 27.). Technikai vezető: Bujdos László.

Gólszerző: Belovai (53.), Kovács B. (89.), illetve Lounes (45. - tizenegyesből), Bárányos (72.).

A Gyermely–Tokod SE mérkőzést október 22-én, a Csolnoki SZSE–Ászár KSE találkozót december 4-én játsszák.

Szabadnapos: Zsámbéki SK II.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában