Labdarúgás

2022.08.13. 07:37

Ezúttal is egy bajnokesélyes lesz a Dorog ellenfele

Az NB II-ben és az NB III-ban is izgalmas meccsek várnak ránk a hétvégén.

K. A.–H. I.

A Komárom (fehérben) a Mórt fogadja holnap

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Labdarúgás, NB II., 3. forduló 
MTK Budapest–Dorogi FC 
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, vasárnap, 19 óra. 

Alaposan beragadt a rajtnál a Dorog, amely eddig mindkét mérkőzését elveszítette (legutóbb a listavezető Gyirmóttól kapott ki hazai pályán 4-1-re) és a 20., utolsó helyre esett vissza. Holnap sem lesz könnyű dolga Fenyvesi László vezetőedző csapatának: a harmadik helyen álló, az élvonalba történő azonnali visszajutást célul kitűző MTK-hoz látogat. 

Ahogyan Fenyvesi László fogalmazott lapunknak, az első fordulóban, Kazincbarcikán hagyott pontot (pontokat) a következő két mérkőzésen kellene visszaszereznie csapatának, a Gyirmót elleni vereség után így a fővárosi kék-fehérek ellen kellene legalább egy döntetlent elérniük. Az erőviszonyok ismeretében mindenképpen nagy bravúr lenne az idegenbeli pontszerzés. 

NB III., Nyugati csoport, 3. forduló 
Csornai SE–Zsámbéki SK 
Csorna, vasárnap, 17 óra. 

Komárom VSE–Móri SE 
Komárom, vasárnap, 17.30. 

Tatabányai SC–Gyirmót FC Győr II. 
Tatabánya, vasárnap, 17.30. 

A harmadik fordulóval folytatódik holnap az NB III. A három megyei csapatunk közül kettő hazai közönség előtt szerepel, a 17. helyezett Zsámbék viszont harmadszor is idegenben lép pályára, ezúttal egy másik újonc, a 18. Csorna ellen. A Győr-Moson-Sopron megyei alakulat osztályozón búcsúztatta a Gödöllőt, így jutott vissza a harmadosztályba. Eddig két mérkőzésen egy pontot sem szerzett a gárda, de a Zsámbék is csak egyet. 

A 10. helyezett Tatabánya számára nem lesz ismeretlen az ellenfél, hiszen a Gyirmót II. érkezik majd hozzá. A sárga-kékek az előző körben éppen a Komárom ellen játszottak döntetlent, de így is egy ponttal, illetve öt helyezéssel jobban áll a gyirmóti alakulat, mint a Bányász.  A még nyeretlen, 13. helyen álló KVSE egy másik újoncot, a 16. pozíciót elfoglaló Mórt fogadja. A Fejér megyei gárda szerencsés bajnokként osztályozó nélkül jutott fel, eddig ugyanúgy egy pontot szerzett, mint a KVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában