Rongylábú

2022.08.31. 19:30

Czibor Zoltánra emlékeznek Komáromban, a külügyminiszter is focizik

Huszonöt évvel ezelőtt szeptember elsején hunyt el Czibor Zoltán, az Aranycsapat legendás balszélsője. Komáromban ennek apropóján több programot is szerveznek, és pályára lép majd a Szijjártó Péter miniszter vezette Külügyminisztérium focicsapata is.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Felszentelik Czibor Zoltán szobrát, az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,  Szöllősi György, a Magyar Futballhagyományok nagykövete, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila polgármester vesznek részt. Az ünnepi műsort a Magyarock Dalszínház tagjai adják. 

Nagypályás emlékmérkőzés is lesz, a Külügyminisztérium és a város csapata méri össze tudását. 16 óra 45-től a Csillagerődben a Magyarock Dalszínház adja elő a Czibor, a Rongylábú musicalt.

A balszélső emlékének megőrzéséért sokat tesznek a településen. Czibor egész alakos szobrát, amelyet Csák Attila készített, tavaly avatták fel a Czibor Zoltán Sporttelep szomszédságában. Nemrégiben mutatták be az új Czibor-könyvet is, amelyet Számadó Emese, a komáromi Klapka György Múzeum igazgatója, valamint Szabó Csaba és Pokorny Gábor történészek, illetve Turi Zsolt helytörténész írtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában