Kézilabda

2022.08.05. 21:39

A harmadik edzőmeccsét is behúzta a Tatabánya

A felkészülés kellős közepén járó MOL-Tatabánya KC már az első félidőben eldöntötte a Budakalász elleni edzőmeccset, a második játékrészben pedig már a fiatalok is több szerepet kaptak.

Kun Attila

Pedro (labdával) a Tatabánya egyik legjobbja volt a Budakalász ellen

Forrás: Tatabánya KC

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés
MOL-Tatabánya KC–Budakalász 34-27 (19-12)
Tatabánya, zárt kapuk mögött.

Tatabánya: Székely – Ubornyák, Ancsin 6, Obradovics, Topics 3, Győri 1, Ugalde 4. Csere: Nagy (kapus), Maras 6, Hornyák 2, Krancz 1, Bodor 1, Pedro 8, Vilovszki 2, Edwards. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Hétméteresek: 3/2, illetve 5/3.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 9. p.: 6-4, 19. p.: 10-9, 26. p.: 16-9, 37. p.: 22-14, 44. p.: 27-16, 49. p.: 29-21, 59. p.: 32-26.

A Gyöngyös hazai és a NEKA idegenbeli legyőzése után ezúttal az élvonalbeli bajnokság előző szezonjában a nyolcadik helyen végző Budakalász volt az ötödik Tatabánya ellenfele, amely ezúttal is nélkülözi kényszerült a sérült Pergelt és Pericset. 

A mérkőzést mindkét csapat idegesen, sok hibával kezdte, támadásban és védekezésben is bőven akadt javítanivaló mindkét oldalon. A Tatabánya nyugodott meg előbb, az egyre inkább belemelegedő, büntetőt (majd a kipattanó utáni lövést is hárító) Székely védései adták meg a csapat stabilitását. 10-9-nél egyszer még feljöttek egy gólra a vendégek, innentől kezdve azonban nagyon összeállt a védekezés, zsinórban hat gólt is lőtt a házigazda. 

A hazaiaknál a két szélső, Ugalde és az első játékrészben öt gólt szerző Pedro is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, miközben a beállósokat is egyre többször sikerült megjátszani. Maras játékidőn túl dobott gyönyörű szabaddobás-góljával alakult ki a hétgólos félidei különbség.

A második játékrész elején nem változott a különbség, a játékrész közepére azonban a hazai csapat 10 gól fölé növelte előnyét, ekkor Ancsin és Maras voltak a Tatabánya gólfelelősei. A játékrész végén már látszott a felkészülési időszak sűrűjében járó hazaiakon a fáradtság, emellett több fiatal tatabányai tehetség is lehetőséget kapott, így a Budakalász a mérkőzés végére visszaállította a félidei különbséget. Ehhez az is kellett, hogy Nagy időntúli hétméterest védjen, de az összességében jól játszó Tatabánya győzelme egyáltalán nem volt veszélyben. 

Tombor Csaba: – Nehéz héten van túl a csapat, hiszen a maximális edzésterhelés mellett két mérkőzést is játszottunk. A mérkőzés képével többé-kevésbé elégedett vagyok, elindultunk egy úton, amin remélem, hogy a lehető legkönnyebben megyünk végig. Örülök, hogy újra nyeri tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában