Bajnokság

2022.07.18. 14:26

Úgy hajítják az igmándi merevnyelűt a Komárom-Eszergom megyeiek, hogy öröm nézni

Címkék#atlétika

A különleges dobószámok bajnokságát, az LSW-WTC bajnokság soros fordulóját nagy érdeklődés öveztek. A jól sikerült rendezés pedig tovább emelte a verseny rangját.

Petrik J.

Remek eredmények születtek a nagyigmándi versenyen

Forrás: Beküldött

Nagyigmánd adott otthon a 26. LSW-WTC országos bajnokság 3. fordulójának. Nagyszerű idő, jól előkészített pályák, összeszokott rutinos bírok várták a versenyzőket. A rendezvény megnyitóján először Mészáros Miklós főrendező köszöntötte a versenyzőket, kísérőket, a megjelenteket. Majd felkérte dr. Veres Zoltánt, a megyei önkormányzat jegyzőjét, a rangos sportesemény fővédnökét, hogy hivatalosan is nyissa meg a viadalt. Ezt követően, négy meg is kezdődtek a különböző versenyszámok.

Két országos bajnoki szám is szerepelt a programban, a gerelyhajítás, valamint igmándi merevnyelű kalapácsvetés. Továbbá két, úgynevezett kupaszámot is rendeztek, az Igmándi-kupa keretében, az ógörög versenyt, a Mészáros István „Stefi” emlékkupában pedig a súly-magasbadobást.

Szűkebb hazánk sportolói nagyszerűen szerepeltek, hiszen 13 arany- 6 ezüst- és 2 bronzérmet nyertek. A héttagú nagyigmándi „delegáció” 6 aranyat és 5 ezüstöt gyűjtött. A három tatai atléta 3 arany- 1 ezüst- és 2 bronzérmet gyűjtött. Az esztergomiak atlétája 2 arannyal gazdagodott, miként a tatabányai versenyző is.

Eredmények

  • Igmándi-kupában az első Birizdó László (Tamási) lett, és így ő kapta az emléklapot. A 2. helyen egy lengyel sportember, Pjotr Jagiello végzett, míg 3. helyezett lett Kodácsi József (Zrínyi Honvéd-Budapest).
  • Az ifjúsági kupát Beke Zétény (Tamási) vitte haza. A hölgyeknél Lakatos Judit győri versenyző nyerte.
  • A Mészáros István”Stefi” emlékkupa sorrendje: 1. helyezett Veréb József (Tamási), aki az összetettben nyerte a trófeát. 2. helyezett Birizdó László, 3. helyezett Sólyóm László (Tamási). Az ifjúságiaknál Beke Zétény nyerte az emlékkupát is. A hölgyeknél Lakatos Judit győri versenyző nyerte ezt a megmérettetést is.

Az érmeket és a díjakat dr. Veres Zoltán adta át, a kupákat pedig Mészáros Pamelával közösen. Ezek után Mészáros Miklós bejelentette, hogy 26 év után Nagyigmándon a rendezést már nem tudja vállalni  de az LSW-WTC versenyek koordinálását továbbra is szervezi.

A további érmesek - Nagy László (Nagyigmánd) 1 arany, 1 ezüst. Harka Attilánné (Nagyigmánd) 1 arany, 1 ezüst. Amberger Tiborné (Nagyigmánd) 2 ezüst. Bartos Miklós (Nagyigmánd) 2 arany. Mészáros Barna Bendegúz (Nagyigmánd) 1 arany. Gulyás Krisztián (Nagyigmánd) 1 arany. Mészáros Miklós (Nagyigmánd) 1 ezüst. Walcz Boglárka (Tata) 2 arany. ifj. Nagy Szilveszter (Tata) 1 arany 1 ezüst. id. Nagy Szilveszter (Tata) 2 bronz. Babainé Sipos Erzsébet (Tatabánya) 2 arany. Takács Ferenc (Esztergom) 2 arany.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában